20 Νοέμβριος, 2018 00:11

Breaking News

Συνεχίζει την επίθεση το QCM στη Folli Follie

Συνεχίζει την επίθεση το QCM στη Folli Follie
NANOSΣυνεχίζει την επίθεση το QCM στη Folli Follie

Nέα επίθεση κατά της Folli Follie εξαπολύει το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η λίστα καταστημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική επιχείρηση παρουσιάζει ελλείψεις και ανακρίβειες.

Την περασμένη Παρασκευή, το QCM είχε καταγγείλει ότι η Folli Follie δίνει μη αληθή στοιχεία για το δίκτυο σημείων πωλήσεων που διαθέτει και για τον κύκλο εργασιών.

Σύμφωνα με νεότερη ανάλυση του QCM ο κατάλογος δεν περιέχει καν «τις πιο βασικές πληροφορίες» για το κάθε σημείο πώλησης της Folli Follie, όπως για παράδειγμα το όνομά του, την χώρα όπου βρίσκεται, τον τύπο του μαγαζιού, τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, το εμβαδόν του και τον όγκο πωλήσεων που του αναλογεί.

Στην ανακοίνωση αφήνει αιχμές για τη στάση της εταιρείας λέγοντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα περίμενε πως η ελληνική επιχείρηση θα είχε φροντίσει να δημοσιοποιήσει λεπτομερή δεδομένα για το δίκτυό της ώστε να σιωπήσει τους επικριτές της.

Το αμερικανικό fund υποστηρίζει ακόμα πως ορισμένα σημεία πώλησης εμφανίζονται δύο φορές στον κατάλογο, κάποια έχουν αόριστη γεωγραφική τοποθεσία όπως «Μονάδα 4» ή «Ντουμπάι», ή έχουν ασαφείς περιγραφές όπως «online».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του fund, 63 σημεία πώλησης κατατάσσονται στην κατηγορία «duty free», παρά το γεγονός ότι σε άλλα σημεία του καταλόγου υπάρχουν ήδη 16 καταχωρήσεις για καταστήματα σε αεροδρόμια ή duty free. Εκτιμά ότι αυτό παραπέμπει σε «φούσκωμα» του δικτύου καταστημάτων με διπλοεγγραφές.

Το αμερικανικό fund καταγγέλλει μάλιστα πως η Folli Follie εσκεμμένα δημοσίευσε τη λίστα σε αρχείο pdf και με μικρή γραμματοσειρά ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα αντιγραφής, εκτύπωσης ή εύκολης ανάγνωσής του.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 10:11

Περισσότερα Εδω

Related posts