13 Δεκέμβριος, 2018 04:12

Breaking News

Συνάντηση Γαβρόγλου με Σκουρλέτη και Πατούλη για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Συνάντηση Γαβρόγλου με Σκουρλέτη και Πατούλη για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση
NANOSΣυνάντηση Γαβρόγλου με Σκουρλέτη και Πατούλη για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Με στόχο τη σύγκλιση και τη συνεργασία για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Το υπουργείο είναι ανυποχώρητο στην εφαρμογή του νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τόσοι πολλοί δήμαρχοι συμφώνησαν στην άμεση εφαρμογή του. «Είναι σαφές ότι σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία μιας τέτοιας εμβληματικής μεταρρύθμισης είναι η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υπουργείο θα την επιδιώξει με κάθε τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον ισχυρισμό του κ. Πατούλη ότι ορισμένοι από τους 184 δημάρχους δεν συναίνεσαν στην εφαρμογή του μέτρου, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι οι γνωμοδοτικές εισηγήσεις προς τον υπουργό από τις τριμελείς επιτροπές στις οποίες συμμετέχει και ο δήμαρχος ήταν ομόφωνες ως προς τη δυνατότητα άμεσης υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους συγκεκριμένους Δήμους.

Συμφωνήθηκε από όλους ότι η Επιτροπή στην οποία συμμετέχει και η ΚΕΔΕ για την συλλογή αξιόπιστων στοιχείων θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης συγκεκριμένου σχεδιασμού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε επίπεδο υποδομών και να επισπευσθούν οι απαραίτητες διαδικασίες επισκευών και συντήρησης των σχολικών κτηρίων που αποτελούν αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018, 06:48

Περισσότερα Εδώ

Related posts