15 Οκτώβριος, 2018 15:10

Breaking News

Συμφωνία για το χρέος έως την επόμενη εβδομάδα ζητά ο Τόμσεν

Συμφωνία για το χρέος έως την επόμενη εβδομάδα ζητά ο Τόμσεν
NANOSΤην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό χρέος έως την επόμενη εβδομάδα υπογραμμίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματός του Πολ Τόμσεν.

Πραγματικά χρειαζόμαστε μια συμφωνία στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, είπε μιλώντας στο CNBC.

«Ο χρόνος τελειώνει, αλλά αν υπάρξει μια συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου θα υπάρξει αρκετός χρονος ώστε εμείς να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα ώστε να συμπέσει με το υφιστάμενο πρόγραμμα του ESM».

Η τοποθέτησή του έγινε μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του Washington Group στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύφθηκε το χάσμα που παραμένει ανάμεσα στο ΔΝΤ και στη Γερμανία η οποία επιμένει σε μία τμηματική λύση για το ελληνικό χρέος με τις αποφάσεις να λαμβάνονται στο μέλλον με επικύρωση και από τη γερμανική Βουλή.

Σε παρεμφερές μήκος κύματος άλλωστε πριν από λίγη ώρα αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα λάβει τις αποφάσεις του έως τις 24 Μαΐου ή το αργότερο έως το τέλος του μήνα.

Ο ίδιος αξιωματούχος ωστόσο έκανε λόγο για μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ του Ταμείου και της Γερμανίας και άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανό και ένα σενάριο αρνητικής απόφασης του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 16:37

Περισσότερα Εδω

Related posts