18 Ιούλιος, 2018 21:07

Breaking News

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 31 Μαρτίου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 31 Μαρτίου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
NANOSΣυλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην Ομόνοια στις 19.00 το απόγευμα ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Το ΠΑΜΕ κάνει κάλεσμα για αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της γενικής 48ωρης απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο «λαιμητόμος» για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του «το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο. Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο. Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο».

Μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να αγωνιστούν ώστε «να αποτρέψουν το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου».

Επίσης καλεί να αποτρέψουν «τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους» αλλά και «το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, 16:05

Περισσότερα Εδώ

Related posts