19 Ιούλιος, 2018 23:07

Breaking News

Συγκλονιστική μαρτυρία Βολιώτισσας που έζησε λεπτό προς λεπτό την τραγωδία στις Βρυξέλλες «Θ»

Συγκλονιστική μαρτυρία Βολιώτισσας που έζησε λεπτό προς λεπτό την τραγωδία στις Βρυξέλλες «Θ»
NANOS

Οι χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ βύθισαν στο χάος τη βελγική πρωτεύουσα. Μία Βολιώτισσα, η οποία μένει μόνιμα στις Βρυξέλλες, περιέγραψε στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» τις στιγμές τρόμου που βιώνει από χθες το πρωί της Τρίτης και ολόκληρη η Ευρώπη.

Η 44χρονη γυναίκα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της (τα πλήρη στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), εμφανίστηκε συγκλονισμένη μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα που βάφτηκε με αίμα αθώων ανθρώπων. «Η κατάσταση είναι χαοτική, μοιάζει σαν να ξεκίνησε πόλεμος. Οι αρχές του Βελγίου μας απαγόρευσαν να βγούμε από τα σπίτια μας. Το σκηνικό παραπέμπει σε ταινία τρόμου, μόνο που αναρωτιέμαι εάν το ζω πραγματικά ή βλέπω εφιάλτη», ήταν η συγκλονιστική μαρτυρία της Βολιώτισσας.
Η επίθεση που εξαπέλυσε στην καρδιά της Ευρώπης το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές ενέργειες, αύξησε τα επίπεδα συναγερμού των βελγικών αρχών, με την ίδια να τονίζει: «Προς το παρόν επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας. Δεν επιτρέπεται να βγούμε έξω, ιδίως με το αυτοκίνητο, ώστε να είναι ανοικτοί οι δρόμοι για την αστυνομία. Η επίσημη ανακοίνωση των αρχών ήταν να μείνουμε στα σπίτια μας, οπότε οι πολίτες δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο κέντρο των Βρυξελλών».
Όσο για το εάν η Βολιώτισσα περίμενε ότι θα υπήρχαν αντίποινα μετά την πρόσφατη σύλληψη του Σαλά Αμπντεσλάμ, του «μακελάρη» του Παρισιού, στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών από τη βελγική αστυνομία, είπε: «Στο δρόμο κυκλοφορούσαν τόσο δυνάμεις του στρατού, όσο και της αστυνομίας. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι. Κυκλοφορούσαν σενάρια για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, αλλά ελάχιστοι πίστευαν ότι οι τζιχαντιστές θα εκδήλωναν επίθεση».
Τέλος, στο ερώτημα για το εάν επικοινώνησε με άλλους Βολιώτες και γενικότερα Έλληνες, που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, επισήμανε: «Το τηλεφωνικό δίκτυο είναι «φορτωμένο». Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας είναι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και εφαρμογές όπως το Face Time. Πάντως, όλοι οι Έλληνες φίλοι μου που ζούνε στην πρωτεύουσα, είναι καλά στην υγεία τους».

Περισσότερα Εδω

Related posts