15 Δεκέμβριος, 2018 05:12

Breaking News

Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε το ερευνητικό της ExxonMobil

Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε το ερευνητικό της ExxonMobil
NANOSΣτο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε το ερευνητικό της ExxonMobil

Το Ocean Investigator, το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Λεμεσού.

Είναι το πρώτο από τα δύο ερευνητικά της εταιρείας- κολοσσού που θα διενεργήσουν αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το σκάφος, σημαίας Παναμά, που θα διενεργήσει αρχαιολογικές έρευνες, δηλώθηκε ότι θα παραμείνει στο λιμάνι έως και τις 24 Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο λιμενάρχης, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική και δεν σημαίνει ότι το σκάφος θα παραμείνει ελλιμενισμένο για όλο το δεκαήμερο.

Το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και θα παραλάβει αναγκαίο εξοπλισμό. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ενώ έπλεε χθες ανοικτά της Τουρκίας είχε κλείσει τα συστήματα αναγνώρισης για 24 ώρες και τα άνοιξε τα ξημερώματα, ανοικτά του Ακρωτηρίου Λεμεσού.

Οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ στα σημεία όπου αναμένεται να γίνουν γεωτρήσεις.

Το δεύτερο σκάφος, το Ocean Surveyor, που θα διενεργήσει περιβαλλοντικές έρευνες, βρίσκεται ανοικτά της Χάιφα και διεξάγει έρευνες για λογαριασμό του Ισραήλ. Οι γεωτρήσεις της ExxonMobil αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 09:31

Περισσότερα εδώ

Related posts