18 Ιούνιος, 2018 06:06

Breaking News

Στο εδώλιο μέλη της οικογένειας Ξυνή για το «κόλπο» με τις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες

Στο εδώλιο μέλη της οικογένειας Ξυνή για το «κόλπο» με τις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες
NANOSΓια πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με βούλευμά του, έδειξε το εδώλιο του κατηγορουμένου στο Σοφοκλή Ξυνή, την σύζυγο του Αθηνά και την κόρη τους Κατερίνα Ξυνή, για το «κόλπο» που κατηγορείται ότι είχε στηθεί για μία τριετία γύρω από την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας, βάσει των οποίων ο Όμιλος των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων φέρεται να καρπώθηκε μεγάλα χρηματικά ποσά, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Η οικογένεια Ξυνή, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα δικαστεί αντιμετωπίζοντας ως βασική κατηγορία αυτήν της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού και κατ’εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από την οποία προκλήθηκε ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Την παραπομπή τους σε δίκη είχε προτείνει και η αρμόδια εισαγγελέας Μαρία Γκανέ.

Η υπόθεση αφορά πλαστές βεβαιώσεις μη ασφαλιστικών οφειλών που φαίνεται να εμφάνιζε ο Όμιλος Ξυνή τα έτη 2007, 2008 και 2009, προκειμένου, σύμφωνα με την κατηγορία, να εισπράττει από το Δημόσιο μεγάλα χρηματικά ποσά από επιδοτούμενα προγράμματα.

Η πρακτική αυτή αποκαλύφθηκε μετά από πόρισμα της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ), σύμφωνα με το οποίο ο Όμιλος Ξυνή εμφάνιζε τις πλαστές βεβαιώσεις μη οφειλών ασφαλιστικής ενημερότητας οι οποίες ήταν υπογεγραμμένες μάλιστα από ανύπαρκτους υπαλλήλους του ΙΚΑ προκειμένου να συμμετέχει σε επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο πόρισμα μεταξύ άλλων γινόταν αναφορά στην εταιρεία του Ομίλου ΞΥΝΗ «Δυναμική Εκπαιδευτική-Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΑΕ» η οποία εισέπραξε ποσό συνολικού ύψους 300.000 ευρώ ως φορέας εκπαίδευσης επιδοτούμενων προγραμμάτων, που διεξήχθησαν από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Για την υπόθεση είχε ασκηθεί ποινική δίωξη το 2010 από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου η οποία ερεύνησε τον φάκελο της ΓΓΚΑ σύμφωνα με τον οποίο έως τον Αύγουστο του 2010 ο Όμιλος είχε συνολικές ασφαλιστικές εισφορές που έφθαναν σχεδόν τις 700 χιλιάδες ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 17:59

Περισσότερα Εδώ

Related posts