17 Ιούλιος, 2018 23:07

Breaking News

Στον Πειραιά με χειροπέδες εκατοντάδες μετανάστες

Στον Πειραιά με χειροπέδες εκατοντάδες μετανάστες
NANOSΦωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στον Πειραιά από τη Λέσβο περίπου 150 μετανάστες με καταγωγή από το Πακιστάν κυρίως και το Αφγανιστάν και μεταφέρθηκαν με κλούβες της Αστυνομίας στην Κόρινθο.

Ένας εκ των 150 μεταναστών μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες, ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Η χρήση χειροπεδών αποδίδεται στο γεγονός ότι πρόκειται για κρατούμενους και σύμφωνα με τον κανονισμό η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού από την Μυτιλήνη οι μετανάστες δεν φορούσαν χειροπέδες αλλά ήταν υπό την επίβλεψη αστυνομικών οι οποίοι τους φόρεσαν προσωρινά χειροπέδες, όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, έως ότου φτάσουν οι κλούβες της Αστυνομίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016, 14:53

Περισσότερα Εδώ

Related posts