18 Ιούλιος, 2018 22:07

Breaking News

Στον «αέρα» τρεις διαγωνισμοί για έργα στη Μαγνησία

Στον «αέρα» τρεις διαγωνισμοί για έργα στη Μαγνησία
NANOS

Λόγω αποχής των εργοληπτών

Ενας ακόμη διαγωνισμός για έργα στη Μαγνησία, αναβλήθηκε λόγω της αποχής των εργοληπτών. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, «στις 16/3/2016, διεξήχθη η επαναληπτική δημοπρασία (2η φορά) της εργολαβίας «Συντήρηση – αποκατάσταση οδικού δικτύου Ν. Μαγνησίας (έτους 2015-2016 τεχνικά)», προϋπολογισμού 1.582.150€, ένα έργο που χρηματοδοτείται από εθνική χρηματοδότηση. Ωστόσο, παρότι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον πολλές εργοληπτικές επιχειρήσεις, δεν κατέθεσε κανείς προσφορά στον διαγωνισμό λόγω της αποχής των εργοληπτών και ως εκ τούτου αυτός απαιτείται να επαναληφθεί για τρίτη φορά. Τούτο έχει ως συνέπεια, πέραν της καθυστέρησης στην υλοποίηση των εργασιών, τη μη αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με προβλήματα του οδικού δικτύου του Νομού.

Επισημαίνουμε ότι ανάλογη ήταν η εξέλιξη και σε άλλους δύο διαγωνισμούς της Περιφέρειας στη Μαγνησία που διενεργήθηκαν τον τελευταίο μήνα και αφορούν στην βελτίωση και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νομού. Πρόκειται για τους εξής διαγωνισμούς έργων:

«Συντήρηση εθνικού επαρχιακού δικτύου Ν. Μαγνησίας – (σήμανση στηθαία ασφαλείας έτους 2016)» προϋπολογισμού 400.000€, με το διαγωνισμό να προγραμματίζεται να επαναληφθεί στις 6/4/ 2016, δεδομένου ότι ουδείς κατέθεσε προσφορά στις 1/3/2016 που διενεργήθηκε.

«Αποκατάσταση αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο διασταύρωση προς Κισσό» προϋπολογισμού 196.800€, με άγονη την αρχική δημοπρασία που διενεργήθηκε στις 15/3/2016, οι οποίοι και δεν διεξήχθησαν για τους παραπάνω λόγους Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη συμβασιοποίηση και υλοποίηση των έργων, μιας και ανάλογες εργολαβίες δίνουν τη δυνατότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων να προβαίνει στην εκτέλεση εργασιών βελτίωσης και αποκατάστασης των βλαβών του οδικού δικτύου του Νομού.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη αναφέρει ότι «οι δύσκολες και χρονίζουσες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η αναβολή των διαδικασιών και η υποχρηματοδότηση, αποτελούν καθημερινά φαινόμενα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, πέραν της σημαντικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε, με την καταλυτική συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, να παράγουμε έργο προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας»

Περισσότερα Εδω

Related posts