20 Ιούλιος, 2018 22:07

Breaking News

Στις 5 Ιουνίου τα εγκαίνια του ναού Αγίας Άννας στο Βόλο

Στις 5 Ιουνίου τα εγκαίνια του ναού Αγίας Άννας στο Βόλο
NANOS

Στις 5 Ιουνίου θα τελεστούν τα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίας Άννας που ουσιαστικά αποτελεί παρεκκλήσιο του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων. Το παρεκκλήσιο ανεγέρθηκε σε ελάχιστο χρόνο για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και έχει χωρητικότητα 400 πιστών.
Σημειώνεται πως πριν δύο χρόνια τελέστηκαν τα θυρανοίξια του ναού και εκεί τελούνται Θείες Λειτουργίες. Ωστόσο έπρεπε να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις. Μάλιστα εντός ημερών ξεκινά και η αγιογράφηση του ναού.
Ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων π. Νικόλαος Νασιώκας χαρακτήρισε θαύμα Θεού την γρήγορη ανέγερση του ναού χάρη στη μεγάλη συνεισφορά επώνυμων και ανώνυμων δωρητών και μολονότι διανύουμε μακρά περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.
«Το 2004 θεμελιώθηκε στην ενορία των Αγίων Αναργύρων ειδικότερα στη συμβολή των οδών Ζαλόγγου, Ναυπλίου και Ναβαρίνου, το παρεκκλήσιο προς τιμή της Αγίας Άννας. Και είναι το μοναδικό μέσα στην πόλη του Βόλου που είναι αφιερωμένο στη Αγία Άννα» τόνισε ο ιερέας και πρόσθεσε πως «ο ναός αυτός εξυπηρετεί τους ενορίτες της γύρω περιοχής των Αγίων Αναργύρων στις λατρευτικές και άλλες λειτουργικές ανάγκες, ενώ μετά από συνάντηση που είχα με το Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο ορίστηκε στις 5 Ιουνίου η τέλεση των εγκαινίων. Είναι μια μεγάλη ευλογία Θεού, γιατί σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε δώδεκα χρόνια, ο ναός έφτασε στο σημείο να έχει απόλυτη λειτουργικότητα. Εκεί τελούνται κάθε Κυριακή η Θεία Λειτουργία, οι γιορτές και άλλα Μυστήρια. Κάθε πρωί τελείται η Ακολουθία του Όρθρου, αλλά και οι Χαιρετισμοί τη Σαρακοστή, καθώς και οι υπόλοιπες Λειτουργίες. Επίσης υπάρχουν δύο κύκλοι γυναικών και άλλες ποιμαντικές δράσεις.
Αυτές τις ημέρες ξεκινά η αγιογράφηση του ναού μέσα από την συνεισφορά των ενοριτών. Θα αγιογραφηθεί η κόγχη του Αγίου Βήματος και θα ακολουθήσει ο τρούλος.
Ο ναός έχει εμβαδόν 286 τετραγωνικά μέτρα και βάσει μελέτης μπορεί να χωρέσει 400 άτομα.

Από 15 Απριλίου τα τρόφιμα
Από 15 Απριλίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει από την κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος η διάθεση των τροφίμων στους απόρους ενόψει του Πάσχα.

Περισσότερα Εδω

Related posts