25 Απρίλιος, 2018 06:04

Breaking News

Στις δικαστικές αίθουσες η διαμάχη Καμμένου-protagon

Στις δικαστικές αίθουσες η διαμάχη Καμμένου-protagon
NANOSH διαμάχη του Πάνου Καμμένου με την ιστοσελίδα Protagon για το άρθρο του Α. Πετρουλάκη προ διετίας που με τον τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν» μεταφέρθηκε το πρωί στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου συζητήθηκε η αγωγή που έχει καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για ηθική βλάβη στο πρόσωπό του.

Ο Π.Καμμένος στρέφεται με την αγωγή του και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας αλλά και σε βάρος του Ανδρέα Πετρουλάκη ζητώντας ως αποζημίωση ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο, ωστόσο με την έναρξη της διαδικασίας μειώθηκε στις 100.000 χιλιάδες ευρώ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του υπουργού ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίμαχη ανάρτηση στην ιστοσελίδα, το 2015 χαρακτηρίζοντας ψευδή όσα αναφέρονται για το πρόσωπο του κ. Καμμένου. Πρόκειται για «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές, είπε ο δημοσιογράφος.

Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών», τονίζοντας ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ.Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ.Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Στόχος του άρθρου, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, ήταν «να καταδειχθεί το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», προσθέτοντας πως τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου. Ο γελοιογράφος είπε πως επρόκειτο για ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π.Καμμένου.

Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών κα συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την Κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης» και τόνισε ότι «οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπ.Άμυνας».

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του τους προσεχείς μήνες.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, 13:23

Περισσότερα Εδω

Related posts