22 Οκτώβριος, 2018 13:10

Breaking News

Στην Κίνα ο Μάικ Πομπέο

Στην Κίνα ο Μάικ Πομπέο
NANOSΟ Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί αύριο την Κίνα και θα ενημερώσει το Πεκίνο για τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

Η επίσκεψη του Πομπέο γίνεται ύστερα από πρόκληση του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και σημαντικά διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δήλωσε ο Γκενγκ.

Χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του Πομπέο «σημαντική ανταλλαγή υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο πλευρών», ο Γκενγκ εξέφρασε την ελπίδα της Κίνας για προώθηση της κατανόησης, διαχείριση των διαφορών και επέκταση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Η διατήρηση μιας υγιούς και σταθερής ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ δεν είναι μόνο προς το συμφέρον των δύο πλευρών αλλά ολόκληρου του κόσμου, και η διεθνής κοινότητα το περιμένει αυτό με ανυπομονησία, δήλωσε ο Γκένγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 14:12

Περισσότερα εδώ

Related posts