18 Ιούλιος, 2018 22:07

Breaking News

Σταθερό το τουριστικό ενδιαφέρον για την Αθήνα

Σταθερό το τουριστικό ενδιαφέρον για την Αθήνα
NANOS
Ισχυρή δυναμική ως προς το ενδιαφέρον αλλά συγκρατημένη ζήτηση ως προς τις κρατήσεις καταγράφει αυτό το διάστημα στη γερμανική αγορά η Αθήνα, όπως διαπιστώθηκε από την κοινή, για μία ακόμη χρονιά, συμμετοχή του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α) στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB 2016 που διοργανώθηκε στις 9-13 Μαρτίου στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που χαρακτηρίζει φέτος την ευρωπαϊκή αγορά εξερχόμενου τουρισμού και παρά την έντονη – σε καθημερινό επίπεδο – δημοσιότητα για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, προς το παρόν η Αθήνα δεν φαίνεται να χάνει έδαφος στον τομέα τουρισμού αναψυχής και city breaks σε βαθμό που να διαμορφώνονται αρνητικές τάσεις. Εν τούτοις, δεν αποτελεί και εξαίρεση στη γενικότερη τάση “παγώματος” του ρυθμού κρατήσεων που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές προέλευσης τουρισμού, μολονότι η τουριστική περίοδος του προορισμού είναι ευρύτερη από την αντίστοιχη των θερινών προορισμών της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των Γερμανών που επισκέπτονται την Αθήνα, ταξιδεύουν μεμονωμένα ή μέσω μικρότερων τουριστικών γραφείων. Σε αυτό το επίπεδο, η πολιτιστική κληρονομιά, τα ιστορικά αξιοθέατα, η γαστρονομία και οι περιηγήσεις, είτε στις περιοχές του «κλασσικού γύρου» είτε στα Νησιά του Αργοσαρωνικού και στο θαλάσσιο μέτωπο εν γένει, με βάση πάντα την Αθήνα, παραμένουν τα στοιχεία που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και στην αγορά συνεδρίων και συναντήσεων. Όπως προκύπτει από τις επαφές και τις συναντήσεις των στελεχών του ACVB και της ΕΞΑΑ-Α με επαγγελματίες και παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς, υπάρχει ικανοποιητικό ενδιαφέρον για την Αθήνα για τη διοργάνωση συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων για την επόμενη τριετία, τουλάχιστον. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς συνεδρίων και συναντήσεων, εάν δεν διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα που φέρνουν τη χώρα στο επίκεντρο της επικαιρότητας όπως τη μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ιδίως το προσφυγικό ζήτημα, το ενδιαφέρον αυτό ενδεχομένως να τρωθεί.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 18:55

Περισσότερα Εδω

Related posts