13 Νοέμβριος, 2018 01:11

Breaking News

Σταθάκης: «Η συμφωνία του 2015 έφερε σαν αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της οικονομίας»

Σταθάκης: «Η συμφωνία του 2015 έφερε σαν αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της οικονομίας»
NANOSΚαθαρό τοπίο στον ενεργειακό τομέα διαμορφώνεται κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο, με τις υποδομές υπό δημόσιο έλεγχο και το εμπορικό κομμάτι σε λειτουργία υπό τον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την τέταρτη αξιολόγηση.

«Και στον ενεργειακό τομέα, ο κύκλος που άνοιξε με τη συμφωνία του 2015, κλείνει. Έγινε μεγάλος μετασχηματισμός, η συμφωνία αποδείχθηκε ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και έφερε σαν αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της οικονομίας», τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι το 2019 θα ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό μοντέλο-στόχος (target model) για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο σε συνδυασμό με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας θα οδηγήσει αρχικά σε αποκλιμάκωση και τελικά σε κατάργηση των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ).

Επίσης ως το 2020 θα καταργηθεί το τέλος προμηθευτή που χρηματοδοτεί το λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αναφέρθηκε τέλος στις διεθνείς διασυνδέσεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου που ανοίγουν όπως είπε δρόμους για διασύνδεση της Ελλάδας με όλες τις χώρες των Βαλκανίων.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 18:13

Περισσότερα Εδω

Related posts