22 Απρίλιος, 2018 03:04

Breaking News

Στίβος: Στις 8 Οκτωβρίου οι «3οι Αγώνες Ιστορικής Μνήμης» στη Νέα Σμύρνη

Στίβος: Στις 8 Οκτωβρίου οι «3οι Αγώνες Ιστορικής Μνήμης» στη Νέα Σμύρνη
NANOSΤο πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου θα γίνουν φέτος οι «3οι Αγώνες Ιστορικής Μνήμης» που διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ, ο Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ), το Τμήμα Νεότητας Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕEΣ), ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ.

Θα πραγματοποιηθούν αγώνες 10 χλμ, 5 χλμ (και για μαθητές Λυκείων – Γυμνασίων) καθώς και αγώνας 2,5 χλμ για όλους (και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) σε διαδρομές πιστοποιημένες από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Νέας Σμύρνης (επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου), στην οποία θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η διαδρομή θα διεξαχθεί επί της Ελευθερίου Βενιζέλου καθ’ όλο το μήκος της στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, περιμετρικά των γραμμών του Τραμ.

Οι αναφορές μνήμης στην πόλη της Νέας Σμύρνης είναι καθημερινά παρούσες σε κάθε της σημείο. Η Αγία Φωτεινή, η Ευαγγελική Σχολή, ο Πανιώνιος, τα μνημεία, οι πλατείες και τα ονόματα των δρόμων της αποτελούν αναφορά μνήμης της Μικρασιατικής γης και της ευρύτερης περιοχής μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη και τον Πόντο. Ο αγώνας αποτελεί για εμάς μια ουσιαστική συμβολή στη γνώση και στη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της πόλης της Νέας Σμύρνης για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

Ο αγώνας θα αποτελέσει το τελευταίο event των «Ιωνικών Γιορτών», στοχεύοντας να είναι ο αθλητισμός, αυτός που θα σημάνει τη λήξη του μεγαλύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ της Αττικής.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, 18:47

Περισσότερα Εδώ

Related posts