19 Δεκέμβριος, 2018 06:12

Breaking News

Σπύρος Βελληνιάτης: «Ήμουν σίγουρος ότι ο Giannis θα κατακτούσε το παγκόσμιο μπάσκετ»

Σπύρος Βελληνιάτης: «Ήμουν σίγουρος ότι ο Giannis θα κατακτούσε το παγκόσμιο μπάσκετ»
NANOS

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ οι δρόμοι τους το 2007 και έμελε να είναι το σημείο αναφοράς για την εξέλιξη της καριέρας του Γιάννη Αντετοκούμπο , προς την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Σπύρος Βελληνιάτης συνάντησε στις αλάνες της ευρύτερης περιοχής των Σεπολίων τον άσο των Μιλγουοκι Μπακς .
Ο άνθρωπος που ανακάλυψε (αυτό είναι το μεράκι του) τα αδέρφια Αντετοκούμπο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Τρείς λαλούν και ξημερώνει» και θυμήθηκε πολλά από εκείνη την εποχή παρέα με τον κ. Λουκά Καρακούση (βασικός χρηματοδότης του Γιάννη). Τον … Άγιο Λουκά όπως θα έπρεπε να τον φωνάζουν όσοι αγαπάνε το Ελληνικό μπάσκετ (Ομοσπονδία,Φιλαθλητικος Ζωγράφου , οικογένεια Αντετοκούμπο κτλ) .
« Μόλις αντίκρισα για πρώτη φορά τον Γιάννη αμέσως κατάλαβα ότι μπροστά μου είχα τον παίκτη που θα κατακτούσε το παγκόσμιο μπάσκετ .Δεν σας κρύβω ότι με έλουσε κρύος ιδρώτας όταν τους είδα εκεί στο γήπεδο του Τρίτωνα . Είχα πάει να δω τον φίλο μου Βασίλη Ξενάριο .Εκεί λοιπόν είδα και τον Κώστα και τον Αλέξη ενώ τον Θανάση τον είχα πρωτοσυναντήσει δύο χρόνια πριν (2005)»
Μαζί με τον φίλο του , Μανώλη Περρή , ο Ελληνογερμανός τεχνικός από το Λαλιώτη Κορινθίας (παλιά Βελίνα) επί χρόνια αρέσκεται στην ανακάλυψη ταλέντων για το άθλημα που αγαπάει . Κυρίως από τις κοινότητες μεταναστών . Κυρίαρχος στόχος η κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών .
« Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε πολλά από τα παιδιά που καταφέρνουν να ξεφύγουν από την εξαθλίωση και την μίζερη καθημερινότητά τους. Ξεκίνησα αυτήν την προσπάθεια από την περίοδο 1992-93 όταν βρισκόμουν στον Εθνικό Κάτω Πατησίων . Στην πορεία του χρόνου είδαμε πολλά από τα παιδιά να ξεπερνούν τα προβλήματα διαβίωσης και να εντάσσονται στην κοινωνία. Αρκετά δε έκαναν σημαντικά βήματα κυρίως στην μουσική»
Οι ιστορίες που μπορεί να αφηγηθεί ο Σπύρος Βελληνιάτης πάρα πολλές , ικανές «για να γράψω κάποιο βιβλίο με κεντρικούς ήρωες τους Αντετοκούμπο . Επί επτά χρόνια ήμασταν μαζί . Ειδικά τα πρώτα 3-4 . Ο Γιάννης είχε καλύτερη εξέλιξη γιατί ξεκίνησε το μπάσκετ στα 13 του χρόνια ενώ ο Θανάσης στα 15 . Παράλληλα δεν πολυπίστεψε στην εξέλιξη του»
Στον Φιλαθλητικό τα πράγματα δεν ήταν από την αρχή …ρόδινα. «Είχαν όμως το δίδυμο Γιάννη Σμυρλή και Τάκη Ζηβα που …έτρεχαν τον σύλλογο με πάνω από 350 παιδιά και δίχως συνδρομή .Ο Σπύρος έτρεξε πολύ για αυτά τα παιδιά . Θυμάμαι πως ο Ζήβας στην πρώτη προπόνηση μου είχε πει …έλα να δεις κάτι κανιά, εννοώντας τον Γιάννη !!!» μας εξομολογήθηκε ο κ.Λουκάς Καρακούσης από την όμορφη Πιερία.
«Στον πρώτο 1 ½ χρόνο ο Γιάννης σταμάτησε τις προπονήσεις για να επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του. Παρότι βρήκαμε και δουλειά για την μητέρα του είδαμε ότι υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν τα πάντα . Σε αυτό το σημείο μπήκε στην ζωή μας ο Λουκάς που έκανε κίνηση ΜΑΤ . Κάθε μήνα έδινε στην οικογένεια 500 ευρώ επί τρία χρόνια . Με αυτόν τον τρόπο κερδίσαμε τα παιδιά στο γήπεδο» μας εκμυστηρεύτηκε ο Σπύρος Βελληνιάτης .
Την ημέρα που ο Giannis έβαζε 40 πόντους στους Σέλτικς ο Λουκάς Καρακούσης ευχήθηκε «να είναι καλά και να τον καμαρώνουμε» ενώ ο Βελληνιάτης (έχει φτιάξει την δική του ομάδα Ανταίος Β.C) τόνισε « εύχομαι να τον ξαναδώ το συντομότερο»

Λ.ΛΟΥΚΑΣ-Δ.ΛΟΥΚΑΚΗΣ

Περισσότερα Εδώ

Related posts