17 Οκτώβριος, 2018 18:10

Breaking News

Πώς θα ελέγξω τα όνειρά μου;

Πώς θα ελέγξω τα όνειρά μου;
NANOS
Πώς θα ελέγξω τα όνειρά μου;Γιατί να θέλει κάποιος να ελέγξει τα όνειρά του; Για πολλούς λόγους: Από τον πιο ασήμαντο, επειδή έχει πλάκα να βλέπεις π.χ. ότι πετάς, μέχρι τον πιο σημαντικό –για να απαλλαγεί, ας πούμε, από επαναλαμβανόμενους εφιάλτες. «Κι έστω ότι θέλεις να ελέγξεις τα όνειρά σου. Μπορείς;» θα αναρωτηθείτε, και δικαίως.

Εδώ και μερικά χρόνια, και συγκεκριμένα από το 2010 που το Inception ανανέωσε το ενδιαφέρον του δυτικού πολιτισμού για τα όνειρα, αυξάνονται και πληθύνονται οι επιστημονικές έρευνες σαν αυτή εδώ που επιβεβαιώνουν ότι πράγματι μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρά μας.

Υπάρχει και σχετικός όρος, «συνειδητό όνειρο», τον οποίο πιθανότατα έχετε ακούσει στην αγγλική του εκδοχή, «lucid dreaming». Τι είναι το συνειδητό όνειρο; Είναι το όνειρο στο οποίο μπορούμε να παρέμβουμε εκούσια, ενώ ταυτόχρονα έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ονειρευόμαστε. Βλέπετε, για παράδειγμα, έναν εφιάλτη ότι σας κυνηγά ένα μεγάλο μαύρο σκυλί. Τρέχετε και τρέχετε, σας λούζει κρύος ιδρώτας, ώσπου ξαφνικά φτάνετε σε τοίχο.

Γυρίζετε, κοιτάτε το σκυλί, παρατηρείτε ότι έχει τρία κεφάλια και σκέφτεστε «ε πες το τόση ώρα ότι είμαι σε όνειρο!». Λυγίζετε ελαφρώς τα γόνατα για να πάρετε φόρα και φεύγετε πετώντας πάνω από τον τοίχο. Προφανώς, δεν είναι απαραίτητο να κινούνται όλα σας τα όνειρα στα όρια του τραγελαφικού.

Αν εξασκήσετε το ταλέντο, μπορείτε να ελέγξετε όλων των ειδών τα όνειρα, με μια ελαφριά προτίμηση στα σοβαρά ή εκείνα που σας ταλαιπωρούν. Πώς θα το κάνω αυτό; Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, που θα σας βοηθήσουν να… κοιμηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016, 04:59

Περισσότερα Εδω

Related posts