18 Δεκέμβριος, 2018 17:12

Breaking News

Πρίγκιπας Κάρολος: «Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου»

Πρίγκιπας Κάρολος: «Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου»
NANOSΠρίγκιπας Κάρολος: «Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου»

Εν όψει της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο πρίγκιπας Κάρολος μιλά με θερμά λόγια για την Ελλάδα.

«Εκτός των άλλων, η Ελλάδα είναι στο αίμα μου και ήμουν επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και ιδιαίτερα τυχερός που έχω επισκεφθεί μερικά από τα πιο όμορφα και μοναδικά μέρη της» τονίζει ο Βρετανός γαλαζοαίματος στην Καθημερινή.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου τονίζει επίσης ότι «με δική μου εισήγηση, η Σχολή μου των Παραδοσιακών Τεχνών έχει δημιουργήσει προγράμματα στη Μεγάλη Βρετανία όπου διδάσκεται στους φοιτητές η τέχνη της αγιογραφίας που είναι βεβαίως ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της Ορθόδοξης Ελληνικής θρησκευτικής έκφρασης».

«Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό και περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω επαγγελματικής κατάρτισης, είτε στηρίζοντάς τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Με αυτό το θέμα ασχολείται η φιλανθρωπική μου οργάνωση Prince’s Trust εδώ και σαράντα δύο χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα στο εξωτερικό. Συναισθανόμενος τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες, σκέφτηκα ότι, ίσως, η εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε να φανεί κατά κάποιο τρόπο χρήσιμη για να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που έχει μπροστά της αυτή η τόσο ξεχωριστή χώρα» αναφέρει ο πρίγκιπας Κάρολος.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 07:46

Περισσότερα Εδώ

Related posts