19 Δεκέμβριος, 2018 05:12

Breaking News

Πούτιν: «Η συμμετοχή πολλών υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές ενισχύει τον διάλογο»

Πούτιν: «Η συμμετοχή πολλών υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές ενισχύει τον διάλογο»
NANOSΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί φυσιολογική τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές πολλών υποψηφίων για την προεδρία καθώς αυτό κάνει πιο ζωντανό τον διάλογο. Την άποψη αυτή εξέφρασε κατά την συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τους διευθυντές των ρωσικών εφημερίδων και των ειδησεογραφικών πρακτορείων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.

Ο Ρώσος πρόεδρος, προσέθεσε ότι το «κύριο είναι να γίνονται όλα στο πλαίσιο του νόμου, τηρώντας τους κανόνες ηθικής». «Αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι «γενικά όλες αυτές οι εκστρατείες γίνονται για το καλό της κοινωνίας και γι αυτό τις χαιρετίζω, χαίρομαι όταν βλέπω να διατυπώνονται ενδιαφέρουσες, όμορφες και χρήσιμες προτάσεις που αφορούν την ανάπτυξη της χώρας» κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόμενος στον ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στην κριτική που ασκείται στη Ρωσία σε σχέση με την απόφαση να μην του επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «απέτυχαν» καθώς αποκάλυψαν την υποστήριξη τους προς τον Ναβάλνι.

«Το πρόσωπο αυτό, στο οποίο αναφερθήκατε (σ.σ. τον Ναβάλνι) δεν είναι και ο μοναδικός στον οποίο δεν επετράπη (να συμμετάσχει στις ρωσικές προεδρικές εκλογές). Για ποιο λόγο δεν αναφέρουν τους άλλους; (στις ΗΠΑ). Αυτό προφανώς, υποδηλώνει τις προτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και της ηγεσίας άλλων χωρών, για τον ποιόν θα ήθελαν να προωθήσουν στο πολιτικό πεδίο της Ρωσίας και ποιο θα ήθελαν να δουν στην ηγεσία της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «υπό αυτή την έννοια απέτυχαν και το καλύτερα θα ήταν να σιωπήσουν»

«Γενικά το κύριο δεν βρίσκεται στο σε ποιόν επέτρεψαν και σε ποιόν δεν επέτρεψαν (να συμμετάσχει στις εκλογές-σ.σ.) επειδή αυτή είναι μια εντελώς φυσιολογική πρακτική» είπε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι, εμείς οι ίδιοι στην χώρα μας να αντιλαμβανόμαστε και να ακολουθούμε πιστά το γράμμα του νόμου. Να καταλαβαίνουμε ότι η παραβίαση του νόμου, από τον οποιονδήποτε, είναι ανεπίτρεπτη, και κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μεταξύ άλλων».

Η εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ εξαρτάται από την βούληση της Ουάσιγκτον

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχει ελπίδα να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, είπε ότι μπορούν να εξομαλυνθούν αν η Ουάσιγκτον επιδείξει τόλμη, καλή θέληση και κοινή λογική. Ωστόσο προσέθεσε σε περίπτωση που συνεχισθεί η πολιτική των κυρώσεων οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις θα επιδεινωθούν

«Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε δεκάδες πολεμικά και αεροσκάφη στην Ουκρανία».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Ουκρανία «δεκάδες πολεμικά πλοία και δεκάδες στρατιωτικά αεροπλάνα» που είχε στην Κριμαία, όπως και άλλου είδους στρατιωτικό εξοπλισμό, παρότι όπως είπε όλα αυτά βρίσκονται σε «άσχημη κατάσταση». Παράλληλα είπε ότι υπάρχει κι ένας σημαντικός αριθμός πολεμοφοδίων που θα μπορούσαν να επιστραφούν, αλλά επειδή είναι επικίνδυνη η μεταφορά τους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ρώσων στρατιωτικών, δεν θα είχε αντίρρηση να καταστραφούν αυτά τα πολεμοφόδια και να παρευρεθούν στην καταστροφή τους Ουκρανοί στρατιωτικοί στην Κριμαία.

Αναφερόμενος στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται η κατάσταση στην περιοχή αυτή να μετεξελιχθεί σε μια διένεξη χωρίς εντάσεις, προσθέτοντας ότι οι ρωσο-ουκρανικές σχέσεις θα βελτιωθούν μετά την διευθέτηση της κρίσης στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Προβοκάτσια η επίθεση με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Συρία

Επίσης αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση που επιχειρήθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι πρόκειται για προβοκάτσια, που είχε στόχο να τορπιλίσει τις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι «οι προβοκάτορες δεν είναι οι Τούρκοι» και συνέχισε λέγοντας ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι, γνωρίζουμε πόσα και ποιους πλήρωσαν για να κάνουν αυτήν την προβοκάτσια». Προσέθεσε μάλιστα ότι οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και το Ιράν.

Περισσότερα εδώ

Related posts