20 Νοέμβριος, 2018 08:11

Breaking News

Περαιτέρω αποδέσμευση δυνάμεων από τη φύλαξη επίσημων προσώπων, ζητεί η ΕΑΥΘ

Περαιτέρω αποδέσμευση δυνάμεων από τη φύλαξη επίσημων προσώπων, ζητεί η ΕΑΥΘ
NANOSΠεραιτέρω αποδέσμευση δυνάμεων από τη φύλαξη επίσημων προσώπων, ζητεί η ΕΑΥΘ

Την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη επίσημων προσώπων και συναφών προς αυτά στόχων, όπως γραφεία και σπίτια, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), η οποία χαρακτηρίζει ως «κατώτερη των προσδοκιών» και «υποτυπώδη» τη μείωση που επιτεύχθηκε στον τομέα αυτό, μετά τη σχετική απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΑΥΘ, «οι αποδεσμεύσεις (…) δεν μπορούν να αποδώσουν εάν δεν γίνει παράλληλη αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη ευπαθών στόχων συναφών προς αυτά». «Για να αποτυπωθεί το μέγεθος των αριθμών», συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «αρκεί να αναφέρουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις εάν δύο με τρεις αστυνομικοί φυλάσσουν ένα πρόσωπο, ταυτόχρονα τέσσερις άλλοι, επί καθημερινής βάσεως, φυλάσσουν τις οικείες ή τα γραφεία τους. Αν συνυπολογίσουμε τους αστυνομικούς (…) που διατίθενται σε έκτακτες φυλάξεις για την ομαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων ή γευμάτων που λαμβάνουν μέρος επίσημα πρόσωπα, ο αριθμός γίνεται δυσθεώρητος».

Η ΕΑΥΘ τονίζει την ανάγκη να επανεξεταστούν οι οργανικές θέσεις όλων των υπηρεσιών και να επανακαθοριστεί ο αναγκαίος αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση του προσωπικού και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Υπενθυμίζει, δε, ότι έχει καταθέσει προτάσεις για την αναθεώρηση του τρόπου φύλαξης προσώπων και εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη και περιμένει ουσιαστικές λύσεις και «όχι επικοινωνιακά τρικ», για μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη, που θα εκπληρώνει την αποστολή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018, 19:07

Περισσότερα Εδώ

Related posts