18 Σεπτέμβριος, 2018 21:09

Breaking News

Παρενέβη εισαγγελέας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρόδου

Παρενέβη εισαγγελέας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρόδου
NANOSΣτο σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ρόδου παρενέβη χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα, η οποία με έγγραφό της ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του.

Η κα Εισαγγελέας θέτει ευθέως θέμα κινδύνου για την δημόσια υγεία όχι πλέον μόνο της Ρόδου αλλά των Δωδεκανήσων, «με ορατό τον κίνδυνο ποινικής διερεύνησης ενδεχόμενης τέλεσης ποινικών αδικημάτων».

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού αποτέλεσαν τα τρία υπομνήματα που της κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΓΝΡ αλλά και την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας στα οποία και περιγράφονταν αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα τα προβλήματα συνεχώς να διογκώνονται.

Έτσι χθες η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κυριακή Κλιάμπα απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, και την Β΄ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, το οποίο και κοινοποίησε στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας.

Στο έγγραφο η κα. Εισαγγελέας αναφέρει μεταξύ άλλων πως το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στη νησιωτική περιοχή μας, αναφέρεται στον μεγάλο αριθμό ασθενών από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, στην αύξηση των περιστατικών και νοσηλειών λόγω του τουρισμού και του προσφυγικού ζητήματος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη ιατρικού προσωπικού – αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός- καθιστούν αδύνατη αφενός την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, αφετέρου την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων εκ μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών.

Πηγή: rodiaki.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, 13:11

Περισσότερα Εδώ

Related posts