26 Απρίλιος, 2018 23:04

Breaking News

Παπανάτσιου: Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί – Δεν μειώνεται το αφορολόγητο

Παπανάτσιου: Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί – Δεν μειώνεται το αφορολόγητο
NANOSΤη δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ επανέλαβε το πρωί του Σαββάτου με δηλώσεις της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Είπε δε ότι «δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος μέσα στο 2017, ό,τι είχαμε ψηφίσει ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτό συνεχίζει να υπάρχει».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε: «Έχουμε δεσμευτεί ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ κάποια στιγμή θα τον καταργήσουμε… Δεν έχει να φοβάται κανένας που έχει πάρα πολύ λίγα χρήματα. Κανένας από τους πολίτες που είναι στη μικρή ή στη μεσαία τάξη δεν έχει να φοβάται τίποτα από το περιουσιολόγιο. Το περιουσιολόγιο προχωράει, είναι υποχρέωσή μας, ήδη μέσα στο 2018 πρέπει να έχει λήξει».

Για το αφορολόγητο δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει κάποια μείωση του, ούτε περικοπή συντάξεων διαψεύδοντας τις φήμες ότι το ζήτησε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει αυτό, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Το τελευταίο που συζητάμε τώρα είναι ότι μπορεί να μην είναι το ΔΝΤ καν μέσα στη διαπραγμάτευση… Για μένα καλό θα ήταν να μην είναι το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση» τόνισε η κυρία Παπανάτσιου και συνέχισε: «Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε, μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας. Εντός Ευρώπης, εννοείται».

«Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε, υπάρχουνε κι άλλοι. Συλλογικά η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Σόιμπλε θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην ΕΕ» επισήμανε η υφυπουργός.

Και κατέληξε:

«Ο ελληνικός λαός έχει δεχτεί πάρα πολλά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι πάρα πολύ συνεπής. Καταφέραμε πράγματα που δεν είχαν πετύχει οι άλλοι. Καταφέραμε πλεονάσματα, καταφέραμε να πιάσουμε στόχους, είμαστε συνεπέστατοι, από κει και πέρα οφείλουν και οι άλλοι να μας σεβαστούν».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, 10:10

Περισσότερα Εδω

Related posts