15 Δεκέμβριος, 2018 09:12

Breaking News

Πανελλήνιο Enduro: Με το βλέμμα στο μέλλον

Πανελλήνιο Enduro: Με το βλέμμα στο μέλλον
NANOSΠανελλήνιο Enduro: Με το βλέμμα στο μέλλον

Φωτογραφίες του Θοδωρή Ερμήλιου

O δεύτερος αγώνας της χρονιάς ήταν διήμερος και διεξήχθη στον Ωρωπό, προσφέροντας -ως είθισται- έντονο συναγωνισμό και μοναδικό θέαμα. 

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Off Road Team σε συνεργασία με την Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ωρωπού. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά, που στέφθηκε όμως με επιτυχία και θα μείνει στη μνήμη μας για τις αρκετές του καινοτομίες (όπως π.χ. το GPS Tracking, που απέδωσε πολύ χρήσιμα στοιχεία για τους αγώνες αυτής της μορφής). Σε ένα παραθαλάσσιο χώρο μέσα στον Ωρωπό στήθηκε το κέντρο του αγώνα με τα paddocks, τη γραμματεία αλλά και τη θεαματική Cross Ειδική διαδρομή, η οποία είχε συνεχή ροή και θέαμα! 38 αναβάτες συμμετείχαν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σάββατο και Κυριακή, οδηγώντας 3 κύκλους, ενώ άλλοι 98 ολοκλήρωσαν 2 κύκλους για τον 1ο Αγώνα για το Πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας, που έγινε την Κυριακή.

Ο κύκλος των 60 χιλιομέτρων και τα 2 τμήματα της απλής διαδρομής που τον αποτελούσαν ήταν αρκετά «σκληρά» λόγω εποχής, οι πολλές μοτοσυκλέτες και η φύση της διαδρομής έκαναν τα πατήματα απαιτητικά σε πολλά σημεία και αναλόγως δυνάμεων και αντοχών οι οδηγοί έφταναν στο πρώτο και δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής με προπορείες 7-8 λεπτών έως και ανάλογα (ή και μεγαλύτερα) “καπέλα”. Η 2η ειδική διαδρομή τύπου Enduro ήταν εξίσου απαιτητική και όμορφη, με αρκετό μονοπάτι και συνεχείς στροφές με μεγάλη χρονική διάρκεια. Με τα συνεχή περάσματα άλλα κομμάτια δυσκόλεψαν ενώ άλλα έγιναν ευκολότερα, με αποτέλεσμα να δούμε εκπληκτικούς χρόνους από τους πρωταγωνιστές στις ειδικές που μας χάρισαν απίστευτο θέαμα! Ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του Enduro έδωσαν οι 5 πιτσιρικάδες της κατηγορίας Junior Sprint, που έδειξαν τα πρώτα τους αγωνιστικά σημάδια μπροστά σε ένα πολυάριθμο κοινό!

Νικητές ανά κατηγορία ήταν οι εξής:

  • EGp: 1. Τρίγκας, 2. Ζώρας, 3. Βαγγελάκος
  • E1: 1. Βαγγελάκος, 2. Ζώρας, 3. Κακολύρης
  • E2: 1. Τρίγκας, 2. Καράμπελας, 3. Κοινωνάς
  • E3: 1. Σιαφαρίκας, 2. Παπαθεοδώρου, 3. Λεοντιάδης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 10:13

Περισσότερα Εδω

Related posts