19 Απρίλιος, 2018 23:04

Breaking News

Πέντε ψυχολογικά μυστικά προς την επίτευξη των στόχων της νέας χρονιάς

Πέντε ψυχολογικά μυστικά προς την επίτευξη των στόχων της νέας χρονιάς
NANOSΠάει ο παλιός ο χρόνος και τώρα που ήρθε ο νέος με τα δώρα οι περισσότεροι από εμάς βάζουν πλώρη για νέες, πιο υγιεινές συνήθειες και για μια καλύτερη ζωή. Ποιες ψυχολογικές τακτικές μπορούμε να εφαρμόσουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας ως προς την επίτευξη των στόχων μας; Οι ειδικοί απαντούν.

1. Επιμονή

Ο ψυχολόγος Ρίτσαρντ Γουάισμαν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ, έχει μελετήσει τους παράγοντες που καθορίζουν τις πιθανότητες να πετύχουμε τους στόχους της νέας χρονιάς. Σε μία εκ των μελετών του, στην οποία συμμετείχαν 5.000 άνθρωποι, όσοι είχαν υιοθετήσει την πιο φαταλιστική και απαισιόδοξη στάση ήταν αυτοί που είχαν και τις λιγότερες πιθανότητες να τα καταφέρουν. Η επιμονή είναι λοιπόν, σύμφωνα με τον ειδικό, απαραίτητη προκειμένου να μην απογοητευτούμε σε περίπτωση που κάποια στιγμή χάσουμε τον δρόμο μας. «Η αποτυχία είναι αυτό που κυρίως μας αποθαρρύνει. Εάν, για παράδειγμα, κάποιος μία μέρα της δίαιτας κάνει επιδρομή στο κουτί με τα μπισκότα σκέφτεται ότι απέτυχε και ότι πρέπει να τα παρατήσει. Η επιμονή στην περίπτωση αυτή είναι το κλειδί. Πρέπει να ξεκινήσει πάλι από την αρχή την επόμενη μέρα».

2. Υποστήριξη

Η βοήθεια από συγγενείς και φίλους είναι πολύ σημαντική όταν έχουμε θέσει έναν στόχο. Σύμφωνα με τον Γουάισμαν, οι γυναίκες είναι πιο δυνατοί «σύμμαχοι» για κάποιον που θέλει να πετύχει τον στόχο του, αφού είναι σε γενικές γραμμές είναι καλύτερες στο να προσφέρουν ηθική υποστήριξη σε σύγκριση με τους άνδρες.

Περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, 08:57

Περισσότερα Εδω

Related posts