21 Μάρτιος, 2018 03:03

Breaking News

Ο ελληνοκυπριακός Τύπος για τη διάσκεψη στη Γενεύη

Ο ελληνοκυπριακός Τύπος για τη διάσκεψη στη Γενεύη
NANOSΗ σημερινή διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό και η υποβολή χθες χαρτών για το εδαφικό κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού ελληνοκυπριακού Tύπου.

Η «Χαραυγή» κάνει λόγο για διάσκεψη-«ορόσημο», η οποία θα έχει «καυτή ατζέντα». Επίσης, αναφέρει: «Χάρτης με επιστροφή 91.000 υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Μία συν τρεις συγκλίσεις στη διακυβέρνηση».

Η «Αλήθεια» κάνει λόγο για «ιστορικές στιγμές» και σημειώνει ότι ξεκινά σήμερα η «πολυμερής διάσκεψη» για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Προστίθεται ότι «υπάρχει προβληματισμός από τη νέα διαρροή για τις θέσεις μας στο εδαφικό».

Σε άλλα θέματα γράφει: «Γιούνκερ: Πάω στη Γενεύη για να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών» και αναφέρεται σε δημοσκόπηση που δείχνει ότι «πιο κοντά στη διζωνική διακοινοτική ομοσπονδία οι Τουρκοκύπριοι. Ενιαίο κράτος θέλουν οι Ελληνοκύπριοι, αλλά δέχονται και ομοσπονδία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης»: «Προ των πυλών το τελικό deal. Έπεσαν οι χάρτες, σήμερα η ασφάλεια και έπεται συνέχεια». Επίσης, γράφει: «Τουρκοκυπριακός χάρτης: 29,2 %, χωρίς Μόρφου, και επιστροφή 65.000 προσφύγων. Ελληνοκυπριακός χάρτης: 28,2%, με Μόρφου, Καρπασία, Κυθρέα και Αμμόχωστο».

Η «Σημερινή» έχει τίτλο: «Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό. Σήμερα στη Γενεύη κρίνεται η τύχη των συνομιλιών για λύση».

Ο «Φιλελεύθερος» σημειώνει: «Χάρτης 29,2% χωρίς Μόρφου- Δεν ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά η πρόταση Ακιντζί και κατέθεσε γραπτώς παρατηρήσεις».

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» αναφέρεται στην κατάθεση χαρτών στις συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη και την «ιστορική» διάσκεψη της Γενεύης, η οποία αρχίζει σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Παζάρια στη Γενεύη


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, 08:56

Περισσότερα Εδω

Related posts