22 Ιούνιος, 2018 13:06

Breaking News

Ο διεθνής συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε δυνάμεις που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον στη Συρία

Ο διεθνής συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε δυνάμεις που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον στη Συρία
NANOSΟ διεθνής συνασπισμός κατηγόρησε σήμερα τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι τραυμάτισε σε έναν βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στη Συρία μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), κάτι που η Μόσχα διέψευσε νωρίτερα σήμερα.

«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στο δυτικό τμήμα του Ευφράτη στη Συρία κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν συμμαχικές δυνάμεις του συνασπισμού» επισήμανε ο διεθνής συνασπισμός σε ένα δελτίο τύπου.

«Τα ρωσικά πυρά έπληξαν μια τοποθεσία όπου οι Ρώσοι γνώριζαν ότι βρίσκονται μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και σύμβουλοι του συνασπισμού. Πολλοί μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων τραυματίστηκαν και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά την επιδρομή».

Ο συνασπισμός διευκρινίζει επιπλέον ότι κανείς από τους στρατιωτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες δεν τραυματίστηκε.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια περιττή κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων που μάχονται τον κοινό μας εχθρό», την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.

Αρχικά, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις γνωστοποίησα ότι στοχοθετήθηκαν από ρωσικά μαχητικά, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την τελευταία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κι όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαφορετικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενός συνασπισμού Κούρδων και Αράβων μαχητών.

Κατόπιν η Ρωσία διέψευσε. «Δεν είναι δυνατόν. Γιατί να τους βομβαρδίσουμε;» είπε στο Γαλλικό Πρακτορειο ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ, από τη ρωσική βάση Χμεϊμίν, στη δυτική Συρία.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 23:16

Περισσότερα εδώ

Related posts