22 Απρίλιος, 2018 03:04

Breaking News

Ολάντ: Μόνο οι διμερείς συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων μπορεί να έχουν αποτέλεσμα την ειρήνη

Ολάντ: Μόνο οι διμερείς συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων μπορεί να έχουν αποτέλεσμα την ειρήνη
NANOSΟ Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παραδέχθηκε σήμερα πως «μόνο οι διμερείς συνομιλίες» ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους μπορούν να καταλήξουν στην ειρήνη, μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή στο Παρίσι μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή, η οποία χαρακτηρίστηκε «στημένη» από το Ισραήλ.

Το αντικείμενο της διάσκεψης που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή είναι «να επαναβεβαιώσουμε την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στη λύση των δύο κρατών (ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού), και να καταφέρουμε η λύση αυτή να αποτελέσει αναφορά» σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση αυτής της μακράς διένεξης που διαρκεί σχεδόν 70 χρόνια, δήλωσε ο Ολάντ κατά την τελευταία ομιλία που απευθύνει στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του, που λήγει τον Μάιο, στο διπλωματικό σώμα.

«Την ίδια στιγμή, είμαι σαφής όσον αφορά το τι μπορεί να φέρει αυτή η διάσκεψη. Η ειρήνη, θα γίνει από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους, και κανέναν άλλον. Μόνο οι διμερείς διαπραγματεύσεις μπορούν να καταλήξουν» στην ειρήνη, παραδέχθηκε ο αρχηγός του κράτους.

«Η συνάντηση της Κυριακής θα πρέπει να υπενθυμίσει την αποφασιστικότητα για την υποστήριξη μιας λύσης δύο κρατών και να προωθήσει συγκεκριμένες λύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών, προς όφελος των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, και να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές ανάμεσα στις κοινωνίες των πολιτών», είπε.

Την ίδια στιγμή στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιτίθετο για ακόμη μια φορά με σφοδρότητα στη γαλλική πρωτοβουλία. «Πρόκειται για μια στημένη διάσκεψη, στημένη από τους Παλαιστίνιους υπό την αιγίδα της Γαλλίας για να υιοθετηθούν περαιτέρω αντιισραηλινές θέσεις. Αποτελεί ένα πισωγύρισμα για την ειρήνη και εμείς δεν θα συνδεθούμε» με αυτήν, υπογράμμισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, 16:41

Περισσότερα εδώ

Related posts