19 Ιούνιος, 2018 18:06

Breaking News

Οι σαρακατσάνικες φορεσιές από τη χρήση στη μουσειακή παρουσία

Οι σαρακατσάνικες φορεσιές από τη χρήση στη μουσειακή παρουσία
NANOSΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) διοργάνωσε στη Βόρεια Ελλάδα εκδήλωση με θέμα: «Οι σαρακατσάνικες φορεσιές από τη χρήση στη μουσειακή παρουσία» με ομιλητές τον Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Αντώνη Σκεύα και την Αρχαιολόγο – Μουσειολόγο Νάγια Δαλακούρα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας τον οποίο η Ανατολή Κωνσταντινίδου Δημοτική Σύμβουλος-πρ.Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Αθλητισμού και Νεολαίας Πυλαίας-Χορτιάτη και Πολιτευτής της Ν.Δ στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ως προσκεκλημένη στην εκδήλωση τον συνεχάρει για την εξαιρετική πρωτοβουλία υλοποίησης μιας εκδήλωσης που υμνεί την ελληνική παράδοση και προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τις πολιτισμικές τους ρίζες ώστε να αποτελέσουν οι ίδιοι άξιοι διάδοχοι και φύλακες της λαογραφικής μας κληρονομιάς μας.

Μετά από προτροπή του Προέδρου και Σαρακατσάνου γέροντα για να τηρηθεί το σαρακατσάνικο έθιμο η Ανατολή Κωνσταντινίδου έπιασε ως είθισται την γκλίτσα για καλοτυχία το 2017.

Στον χώρο υπήρχε έκθεση σαρακατσάνικων αντικειμένων,πίνακες του Σαρακατσάνου ζωγράφου Νίκου Ζάρα και στο τέλος της εκδήλωσης μέλη της Θεατρικής Ομάδας της Ομοσπονδίας παρουσίασαν ένα παραδοσιακό δρώμενο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 17:04

Περισσότερα Εδώ

Related posts