17 Νοέμβριος, 2018 23:11

Breaking News

Οι κρατούμενοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα έχουν πράγματα να πουν

Οι κρατούμενοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα έχουν πράγματα να πουν
NANOSΟι κρατούμενοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα έχουν πράγματα να πουν

Από το Μάρτιο του 2017 μέχρι και πριν λίγους μήνες οι κρατούμενοι του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. έλεγαν ασταμάτητα ιστορίες. Για τη ζωή τους πριν και μετά τη φυλακή, για τις κοινωνικές τους αντιλήψεις, αλλά και για πράγματα πολύ προσωπικά που δύσκολα θα μοιραζόταν κανείς μπροστά σε μια κάμερα που γράφει. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πες μου μια Ιστορία» οι διηγήσεις αυτές έγιναν μικρά ντοκιμαντέρ, που γύρισαν και σκηνοθέτησαν μόνοι τους οι συμμετέχοντες στα πλαίσια της παρέμβασης του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Στροφή.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίησή της: για το Exile Room που τη σχεδίασε, για το ΚΕ.Θ.Ε.Α. Στροφή που συνεργάστηκε στην διοργάνωση, αλλά και για το Ε.Κ.Κ.Ν.Α. που μοιράζεται για πρώτη φορά ένα μικρό δείγμα με το κοινό.

Δείτε το βίντεο:
Τα τέσσερα διμηνιαία εργαστήρια του προγράμματος «Πες μου μια Ιστορία» πραγματοποιήθηκαν υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ενώ ο Χρήστος Γιαννακόπουλος και ο Γιώργος Σαβόγλου έδωσαν στους συμμετέχοντες μια γεύση από μοντάζ. Το συντονισμό ανέλαβαν οι Δέσποινα Παυλάκη και η Βάλερυ Κοντάκου (Exile Room).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: ekkna.net


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 22:49

Περισσότερα Εδώ

Related posts