15 Δεκέμβριος, 2018 06:12

Breaking News

Οι αμερικανικές εταιρείες εμφανίζουν κέρδη, η Wall Street… ανεβαίνει

Οι αμερικανικές εταιρείες εμφανίζουν κέρδη, η Wall Street… ανεβαίνει
NANOS

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι μετοχές συνεχίζουν να στηρίζονται από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα α’ τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων δεικτοβαρών μετοχών όπως η Goldman Sachs και η Netflix.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 243 μονάδων ή 0,99% στις 24.817 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,12% ή κατά 80,18 δολάρια στις 7.236 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,81% ή 21,54 μονάδων στις 2.699 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να μονοπωλήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση 17% στα κέρδη των εισηγμένων στον S&P 500 εταιρειών την εν λόγω περίοδο. Αυτός είναι ο υψηλότερος ρυθμός από το 2011.

Οι Goldman Sachs, Netflix, UnitedHealth Group και Johnson & Johnson ανακοίνωσαν σήμερα μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ μετά το κλείσιμο των συναλλαγών θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους η IBM και η United Continental Holdings.

Η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία θα συνεχίσει πάντως να αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων κλυδωνισμών στα παγκόσμια χρηματιστήρια.

Ήδη, αξιωματούχοι σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιούν ότι η Ρωσία έχει αυξήσει τις κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές και βρετανικές επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν τον Μάρτιο με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 1,9% από τον προηγούμενο μήνα στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,319 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικιστικές οικοδομικές άδειες, που δείχνουν πώς θα κινηθεί η αγορά τους επόμενους μήνες, αυξήθηκαν κατά 2,5% στις 1,354 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 1,6% για τις ενάρξεις και 0,8% για τις άδειες.

Περισσότερα Εδω

Related posts