19 Ιούλιος, 2018 15:07

Breaking News

ΟΗΕ: Δεν συμμετέχουμε σε «κέντρα κράτησης» προσφύγων στην Ελλάδα

ΟΗΕ: Δεν συμμετέχουμε σε «κέντρα κράτησης» προσφύγων στην Ελλάδα
NANOSΗ Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα πως δε θα συμμετάσχει στα υποχρεωτικά «κέντρα κράτησης» προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς και ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πέρασε μια «κόκκινη γραμμή» σε πάγια πολιτική του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μελίσα Φλέμινγκ της Ύπατης Αρμοστείας τόνισε πως «στο πλαίσιο των νέων διατάξεων, αυτά τα λεγόμενα hotspots έχουν τώρα καταστεί εγκαταστάσεις κράτησης. Συνεπώς και βάσει της πολιτικής της Ύπατης Αρμοστείας κατά την οποία είμαστε αντίθετοι στην υποχρεωτική κράτηση, έχουμε αναστείλει κάποιες από τις δραστηριότητές μας σε όλα τα κλειστά κέντρα των νησιών».

«Δε θα λειτουργήσουμε σε κέντρα κράτησης» στην Ελλάδα και είναι «σαφές το ποιες κόκκινες γραμμές συνάδουν με τη λειτουργική μας δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Η Αρμοστεία αποκάλεσε το σύστημα ασύλου της Ελλάδας «νέο και αδύναμο», επισημαίνοντας ότι «δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί το αν θα θεσπιστούν και θα εφαρμοστούν προστατευτικοί μηχανισμοί (για τα δικαιώματα των προσφύγων)».

Τα Ηνωμένα Έθνη τόνισαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρόσφυγες έχουν αλλάξει πορεία από την Ελλάδα προκειμένου να φτάσουν στην Ιταλία μέσω Λιβύης.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016, 16:28

Περισσότερα Εδώ

Related posts