18 Ιούνιος, 2018 23:06

Breaking News

ΟΗΕ: Δέσμευση των συμμετεχόντων για συνολική λύση στο Κυπριακό

ΟΗΕ: Δέσμευση των συμμετεχόντων για συνολική λύση στο Κυπριακό
NANOSΣτη δέσμευση των συμμετεχόντων να υποστηρίξουν τη διαδικασία προς μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, στέκονται σε ανακοίνωσή τους τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στις συζητήσεις υπογραμμίστηκε η πρόθεση των συμμετεχόντων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων σχετικά με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη στάθηκαν στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι παραδοσιακές ανησυχίες για την ασφάλεια των δύο κοινοτήτων.

Οι κοινοί στόχοι, προσθέτει η ανακοίνωση, θα απαιτήσουν συντονισμένες προσπάθειες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Ως εκ τούτου, για το σκοπό αυτό, η Διάσκεψη θα συνεχιστεί, με τα ακόλουθα βήματα:

-Τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας σε επίπεδο αντιπροσώπευσης. Η ομάδα αυτή θα αρχίσει τις εργασίες της στις 18 Ιανουαρίου και καθήκον της θα είναι να προσδιοριστούν συγκεκριμένα θέματα και εργαλεία που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους.

-Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις για τα εκκρεμή ζητήματα στα υπόλοιπα κεφάλαια θα συνεχιστούν μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο.

-Η Διάσκεψη θα συνεχιστεί σε πολιτικό επίπεδο αμέσως μετά, αφού θα επανεξεταστούν τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας.

Μιλώντας στο Reuters, ο γ. γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε βέβαιος πως οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη ήταν αποφασισμένοι να κάνουν μία «τελευταία προσπάθεια», προκειμένου να βρεθεί λύση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 01:30

Περισσότερα εδώ

Related posts