25 Απρίλιος, 2018 12:04

Breaking News

ΝΔ: Λιμνάζουν αναξιοποίητα, δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια για την οικονομική αποκατάσταση των πληγέντων παραγωγών

ΝΔ: Λιμνάζουν αναξιοποίητα, δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια για την οικονομική αποκατάσταση των πληγέντων παραγωγών
NANOSΕπιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η πλήρης κυβερνητική αβελτηρία για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020, προκαλεί δυστυχώς αλυσιδωτές επιπτώσεις και στην στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτοκτηνοτρόφων, που επλήγησαν βαριά από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις και τον παρατεταμένο παγετό, που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα», δήλωσε η αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή.

Η Βουλευτής ΝΔ Σερρών, παράλληλα υπογράμμισε: «Πολύτιμα δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, που προβλέπονται στο μέτρο 5 του νέου Προγράμματος για την οικονομική αποκατάσταση των πληγέντων παραγωγών, ακόμα και για τις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, λιμνάζουν αναξιοποίητα εξαιτίας της τραγικής αδιαφορίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο μέτρο και να “τρέξει” το Πρόγραμμα».

»Κοινοτικά χρήματα, που η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε διασφαλίσει στο νέο Π.Α.Α. για τον σκοπό αυτό, μένουν ανεκμετάλλευτα, μαζί με εκατοντάδες άλλα εκατομμύρια ευρώ για την ενεργοποίηση μέτρων για σχέδια βελτίωσης, προγράμματα επενδύσεων στις ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις, μέτρα μεταποίησης, αγροτουριστικά προγράμματα, LEADER, που θα έδιναν αναπτυξιακή προοπτική στην πρωτογενή μας παραγωγή», συνέχισε η κα Αραμπατζή και επέριψε «τεράστιες» ευθύνες στην Κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

«Αναμένουμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να τρέξει, έστω και στο και 5’, το συγκεκριμένο μέτρο – “ανάσα” για την πληγείσα πρωτογενή παραγωγή της χώρας» σημείωσε η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας: «Όπως αναμένουμε από τον Υπουργό ξεκινώντας ταχύτατα τις εκτιμήσεις των ζημιών, να ζητήσει αμέσως, στο προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της 23ης Ιανουαρίου, την περαιτέρω χρηματοδότηση των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων μας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης (European Union Solidarity Fund), όπως έχουν κάνει πολλές άλλες χώρες στο παρελθόν, που υπέστησαν παρόμοιες καταστροφές (Πολωνία, Αυστρία, Σλοβακία, Κύπρος, κ.α.)».

«Αφού η Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να δώσει προοπτική στον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, ας κινηθεί τουλάχιστον ταχύτατα για να διεκδικήσει, έστω τα αυτονόητα για την προστασία του. Αυτονόητα, που όταν η Νέα Δημοκρατία διασφάλιζε με μεγάλη προσπάθεια και αίσθημα ευθύνης, την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα αντιπολιτευτικά έδρανα, λοιδορούσε», κατέληκε η κ. Αραμπατζή.

Περισσότερα Εδω

Related posts