20 Οκτώβριος, 2018 17:10

Breaking News

Μπουλούτ: «Πόλεμος με την Ελλάδα θα ήταν σαν ενήλικος να χτυπά μωρό στην κούνια»

Μπουλούτ: «Πόλεμος με την Ελλάδα θα ήταν σαν ενήλικος να χτυπά μωρό στην κούνια»
NANOSΝέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι Τούρκοι κατέβασαν σημαίες από βραχονησίδες στο Αιγαίο.

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο ενός πολέμου Τουρκίας-Ελλάδας, απάντησε πως «θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Θα ήταν σαν έναν ενήλικος να χτυπάει παιδί στην κούνια».

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, ανέφερε ακόμη πως στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς οι Τούρκοι δεν κατέβασαν μόνο μια σημαία όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αλλά «κατέβασαν σε ένα βράδυ και άλλες σημαίες από βραχονησίδες». Ο Γιγίτ Μπουλούτ υποστήριξε μάλιστα ότι έστειλαν και σχετικό βίντεο σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Για το σενάριο πολέμου Τουρκίας – Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα βλέποντας το θέμα από τεχνικής σκοπιάς. Θα ήταν σαν ένας ενήλικος να χτυπάει ένα παιδί στην κούνια, βλέποντας κανείς το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο ίδιος προειδοποιεί τους Έλληνες πολιτικούς και υπουργούς ότι με την συμπεριφορά τους επιδεικνύουν «εχθρότητα του Ισλάμ και της Τουρκίας» κάτι το οποίο όπως προειδοποιεί «μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα» και απειλεί σημειώνοντας ότι αν οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν στο δρόμο αυτό, «η Αθήνα θα πληρώσει βαρύ τίμημα».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 10:28

Περισσότερα Εδω

Related posts