18 Ιούλιος, 2018 12:07

Breaking News

Μπαργιώτας κατά Κυβέρνησης για το προσφυγικό

Μπαργιώτας κατά Κυβέρνησης για το προσφυγικό
NANOS

«Η Κυβέρνηση εφάρμοσε συγκεκριμένη πολιτική στη διάρκεια του 2015. Άνοιξε τα σύνορα, αφήνοντας εφτακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες ουσιαστικά να διέλθουν από τη χώρα και με τα κυκλώματα να διακινούν τους πρόσφυγες, όπως ξέρουν καλά, με εισιτήριο από τη Μυτιλήνη μέχρι την Ειδομένη. Υπήρξε συνειδητά απούσα και αυτή είναι ακριβώς η βασική και η πιο βαριά ευθύνη. Με μια επίκληση ανθρωπιστικής εύνοιας και ανθρωπιστικών λόγων, ουσιαστικά φρόντιζε να είναι μακριά από το πρόβλημα. Παρακολουθούσε μια ροή προσφύγων εντός της χώρας, προσπαθώντας να παρέμβει κατ’ ελάχιστον» τόνισε στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη  συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για το προσφυγικό ο Βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Στηλιτεύοντας τον κυβερνητικό χειρισμό ο βουλευτής είπε ότι «Η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε τους πρόσφυγες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ως όργανο πολιτικής, καθώς οι άνθρωποι διέρχονταν από την Ελλάδα, νομίζοντας ότι υποσχόμενη hot spots, διαπραγματευόμενη με τους Ευρωπαίους και μη κάνοντας τίποτα στην ουσία και μεταφέροντας μόνο το πρόβλημα από τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο στην Ειδομένη, κέρδιζε χρόνο. Δεν αντιλήφθηκε με αυτόν τον τρόπο καν τι ερχόταν. Όπως δεν το αντιλήφθηκε με τα capital controls, δεν το αντιλήφθηκε και με το κλείσιμο των συνόρων. Αυτό οδήγησε σε μια –να μην την πω πανωλεθρία- διπλωματική ήττα. Την διπλωματική ήττα των κλειστών συνόρων, η οποία μας επιβλήθηκε».

Στη συνέχεια ο κ. Μπαργιώτας υπογράμμισε ότι, ενώ οι κύριες ευθύνες για την μεγέθυνση του προβλήματος είναι εκτός συνόρων, όμως, «δεν μπορεί γίνεται επίκληση, σαν αυτή που έκανε ο κ. Κουρουμπλής, στο πατριωτισμό των Ελλήνων, ώστε να σκεπάσουμε το πρόβλημα και να το αφήσουμε κάτω από το χαλί. Δεν μπορεί, η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από το υπερεθνικό του προβλήματος. Ο τρόπος που κλιμακώθηκε το προσφυγικό στο εσωτερικό της χώρας και οδηγηθήκαμε στην παγίδα της Ειδομένης και στα στρατόπεδα προσφύγων σε ελληνικό έδαφος για τα επόμενο δύο χρόνια είναι επιλογή και ευθύνη της Κυβέρνησης ή ανικανότητα. Υπάρχει σαφώς, εθνική παράμετρος. Η προσφυγική κρίση δεν είναι κάτι που συνέβη. Δεν είναι μια φυσική καταστροφή. Δεν «έβρεξε» πρόσφυγες στην Ειδομένη. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων κινήσεων και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Δεν τη δημιούργησε η ιστορία. Την ιστορία την γράφουν οι κυβερνήσεις και οι λαοί. Δεν είναι κάτι ουδέτερο και αφηρημένο».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο σκιώδες καθεστώς λειτουργίας των ΜΚΟ, τονίζοντας ότι δεν ξέρουμε ποιοι τις έχουν, ποιοι τους χρηματοδοτούν και που πηγαίνουν τα χρήματα που παίρνουν. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα διαφάνειας στον τρόπο με τον οποίο οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ασχολούνται και χειραγωγούν το πρόβλημα».

Περισσότερα Εδω

Related posts