22 Οκτώβριος, 2018 05:10

Breaking News

Μπαλτάς: «Τιμητική είναι η προσπάθεια της Ελλάδας στο προσφυγικό»

Μπαλτάς: «Τιμητική είναι η προσπάθεια της Ελλάδας στο προσφυγικό»
NANOS
Μπαλτάς: «Τιμητική είναι η προσπάθεια της Ελλάδας στο προσφυγικό»Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς έδωσε διευκρινίσεις για τη χθεσινή του δήλωση περί εικόνας «τιμητικής για την Ελλάδα» στην Ειδομένη, εξηγώντας ότι το τιμητικό που εννοούσε «είναι η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα όπως και λαός και κράτος και εθελοντές για να βοηθήσουν όσο μπορούν την άθλια κατάσταση απολύτως που βρίσκεται η Ειδομένη».

«Είχα μια συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης και μίλησα για το καθήκον του υπουργείου μπροστά στην προσφυγική κρίση, είπα ότι καθήκον είναι όσο μπορεί να συνδράμει να αναδειχθεί ο πολιτισμός της Ελλάδας, και ο πολιτισμός της αυτό που έχει ως βασική συνιστώσα από αρχαιοτάτων χρόνων είναι η φιλοξενία, ο σεβασμός του ξένου, το καλωσόρισμα του ξένου για να πάει εκεί που θέλει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στο MEGA.

«Σε αυτήν τη λογική, αυτό που γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα τιμά την ανθρωπότητα και τιμά την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν μπορεί να σηκώσει ολόκληρο αυτό το φορτίο, το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι ελληνικό, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, και σε αυτήν τη λογική η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί να αναδείξει τις παγκόσμιες διαστάσεις αυτού του προβλήματος» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Μπαλτάς: Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 08:58

Περισσότερα Εδω

Related posts