14 Δεκέμβριος, 2018 01:12

Breaking News

Μουζάλας από Βρυξέλλες εν μέσω πολιτικής θύελλας: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό

Μουζάλας από Βρυξέλλες εν μέσω πολιτικής θύελλας: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό
NANOS
Μουζάλας από Βρυξέλλες εν μέσω πολιτικής θύελλας: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό«Ευρωπαϊκό και όχι Ελληνικό πρόβλημα είναι η προσφυγική κρίση, που δημιουργήθηκε επειδή δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παραδεχόμενος τον αιφνιδιασμό των Ελληνικών αρχών από το μέγεθος των ροών καθώς και αρχικές ολιγωρίες, περιέγραψε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος, και την πίστη του ότι σύντομα είναι δυνατόν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, εφόσον εκφραστεί μία Ευρωπαϊκή πολιτική με την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την παροχή επαρκούς βοήθειας στην Ελλάδα, και την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία.

«Το τρίπτυχο καταγραφή, μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση συνιστούν την Ευρωπαϊκή λύση. Η βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και υλική και τεχνική, η οποία μέχρι στιγμής υπολείπεται σημαντικά. Μόνο εάν η Τουρκία συνεργαστεί είναι δυνατόν να περιοριστούν οι ροές των αφίξεων που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, αλλά και να υπάρξει αποτελεσματική πολιτική επιστροφών», τόνισε εν μέσω πολιτικής θύελλας στην Ελλάδα για την επίμαχη δήλωσή του..


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 20:34

Περισσότερα Εδω

Related posts