15 Οκτώβριος, 2018 14:10

Breaking News

Μοσκοβισί: Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η διαμάχη για τους δασμούς θα λυθεί στη σύνοδο κορυφής της G7

Μοσκοβισί: Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η διαμάχη για τους δασμούς θα λυθεί στη σύνοδο κορυφής της G7
NANOSΟι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό, προκαλώντας την αντίδρασή τους με επιβολή αντίμετρων.

O Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι αισιόδοξος πως η επικείμενη σύνοδος κορυφής της G7στον Καναδά θα λύσει τη σύγκρουση που έχει προκύψει από την απόφαση της Αμερικής για επιβολή δασμών στις εισαγωγές από πολλές συμμαχικές χώρες της.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά

και το Μεξικό, προκαλώντας την αντίδρασή τους με επιβολή αντίμετρων.

«Δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι αισιόδοξος σε αυτή τη φάση… Θα δούμε αν θα αρχίσει πραγματικά ένας εμπορικός πόλεμος. Αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρξει κλιμάκωση», είπε ο Μοσκοβισί σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε έναν τόνο (την αντιπαράθεση), αλλά και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας».

Οι οικονομικοί ηγέτες της G7 εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τους δασμούς σε μία σπάνια επίδειξη ομόφωνης αποδοκιμασίας της αμερικανικής πολιτικής, στο τέλος της τριήμερης συνόδου τους και εν όψει της συνόδου κορυφής στο τέλος της εβδομάδας στο Κεμπέκ.

«Συμμετέχω για μεγάλο διάστημα στις συνόδους αυτές, αλλά αυτή είναι μία πολύ σπάνια περίπτωση ομόθυμης αντίθεσης στις ΗΠΑ», δήλωσε εξ άλλου ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Τάρο Άσο. «Τα αντίμετρα της ΕΕ θα ληφθούν τις ερχόμενες ημέρες», είπε ο Μοσκοβισί.

Πηγή: cretalive.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, 00:00

Περισσότερα εδώ

Related posts