11 Δεκέμβριος, 2018 23:12

Breaking News

Με μια μαντινάδα το Ηράκλειο λέει αντίο στην πλαστική σακούλα

Με μια μαντινάδα το Ηράκλειο λέει αντίο στην πλαστική σακούλα
NANOSΜε μια μαντινάδα το Ηράκλειο λέει αντίο στην πλαστική σακούλα

«Την πλάτη μας γυρίζουμε στην πλαστική σακούλα. Συνήθειά μας κάνουμε του ΕΣΔΑΚ την τσαντούλα». Με τη μαντινάδα αυτή ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης καλεί τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει στις 25 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι, στα Λιοντάρια, με ομιλητές τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ. Χάρη Μαμουλάκη.

Με το μήνυμα «από τα μικρά και τα απλά μπορούμε να αλλάξουμε τα μεγάλα» ο Ε.Σ.Δ.Α.K. και ο Πρόεδρος του, επιμένουν να χαράζουν νέους δρόμους, επιδιώκοντας να καλλιεργήσουν στους πολίτες υγιή καταναλωτική συνείδηση.

Η κατάργηση της πλαστικής σακούλας είναι ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη και αποκαλυπτική. Αρκεί να αναφέρουμε ότι 1 στα 2 απορρίμματα στο βυθό των ελληνικών θαλασσών είναι πλαστικές σακούλες. Ενώ ως το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα παρά ψάρια.

Αν νοιαζόμαστε για τη ζωή μας και το μέλλον του πλανήτη οφείλουμε να επιδείξουμε την απαιτούμενη ευαισθησία, κάνοντας αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Στην εκδήλωση θα διανεμηθεί δωρεάν η τσάντα πολλαπλών χρήσεων που έφτιαξε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Πηγή: ekriti.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 14:08

Περισσότερα Εδώ

Related posts