12 Δεκέμβριος, 2018 13:12

Breaking News

Με απόλυση απειλείται εφοριακός έδινε αφειδώς φορολογικές ενημερότητες σε φορολογουμένους παρά τις οφειλές τους

Με απόλυση απειλείται εφοριακός έδινε αφειδώς φορολογικές ενημερότητες σε φορολογουμένους παρά τις οφειλές τους
NANOSΜε απόλυση απειλείται εφοριακός έδινε αφειδώς φορολογικές ενημερότητες σε φορολογουμένους παρά τις οφειλές τους

Ακόμη και με απόλυση απειλείται εφοριακός που φέρεται ότι έδινε αφειδώς φορολογικές ενημερότητες σε φορολογουμένους παρά τις οφειλές που είχαν στην Εφορία. Με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ζητεί να του επιβληθεί ποινή βαρύτερη από αυτή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών που ήδη αντιμετωπίζει και η οποία θεωρεί ότι είναι δυσανάλογα επιεικής με τις πράξεις του, που ζημίωσαν το δημόσιο.

Στον εφοριακό, που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό καθώς οι πράξεις του φέρονται ότι τελέστηκαν κατ’ επανάληψη στερώντας έσοδα από το δημόσιο.

Ο εφοριακός φέρεται τη διετία 2011-2012 να χορήγησε τουλάχιστον 122 αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους οι οποίοι δεν τηρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις. Είναι ενδεικτικό πως οι επίμαχες βεβαιώσεις δόθηκαν ακόμη και σε φορολογούμενους που δεν είχαν υποβάλλει καν αίτηση ή δεν ανήκαν στην ΔΟΥ που ο εφοριακός υπηρετούσε.

Ο εφοριακός για να «εξαπατά» το σύστημα και να εκδίδει τις φορολογικές ενημερότητες τοποθετούσε στο σημείο των προϋποθέσεων τις οποίες είχε ορίσει ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. για τη χορήγησή τους, πέντε μηδενικά ή πέντε τελείες. Με αυτή την κίνηση το σύστημα αποδεχόταν πως ο φορολογούμενος είχε υποβληθεί σε έλεγχο ο οποίος ήταν θετικός για εκείνον.

Με την προσφυγή της στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η Μαρία Παπασπύρου ζητεί από τους συμβούλους Επικρατείας να επιβληθεί σε βάρος του εφοριακού η πειθαρχική ποινή «της οριστικής παύσης ή οιαδήποτε ποινή κρίνει το ίδιο ως προσήκουσα».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, 18:44

Περισσότερα Εδώ

Related posts