15 Αύγουστος, 2018 15:08

Breaking News

Μετά την ανοχή…απειλεί με πρόστιμα ο Αχ.Μπέος για τα τραπεζοκαθίσματα στο Βόλο

Μετά την ανοχή…απειλεί με πρόστιμα ο Αχ.Μπέος για τα τραπεζοκαθίσματα στο Βόλο
NANOS

Νέο τελεσίγραφο στους καταστηματάρχες εστίασης έδωσε σήμερα ο Αχ.Μπέος, σε συνάντηση  που είχε μαζί τους για την κανονιστική σχετικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, επιμένοντας να εκτελεί χρέη δημάρχου παρότι έχει τεθεί σε αργία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η περίοδος χάριτος τελείωσε και από 1ης Οκτωβρίου έρχονται πρόστιμα», ενώ επιτέθηκε εναντίον των καταστηματαρχών αποκαλώντας τους κοπρίτες, επειδή δεν αναγνώρισαν την ανοχή που επέδειξε η δημοτική αρχή και συνέχισαν να λειτουργούν σε καθεστώς αυθαιρεσίας.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι η νέα κανονιστική ορίζει την απαγόρευση του τρόπου θέρμανσης εξωτερικού χώρου με υγραέριο. Έτσι οι καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή θέρμανσης, θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους, καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος σε περίπτωση σεισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κανονιστική, οι καφετέριες και οι χώροι εστίασης στους πεζοδρόμους πρέπει  να αφήνουν ελεύθερο χώρο τουλάχιστον 1,5 μέτρου, προκειμένου να μπορεί να περάσει πυροσβεστικό όχημα από το σημείο.

Στις κάθετες οδούς, όπως Τοπάλη,  Αντωνοπούλου κ.ά., τα τραπεζοκαθίσματα μπορούν να καταλαμβάνουν τόση έκταση ώστε να μένει ελεύθερος χώρος 3,5 μέτρων και να είναι εύκολη η διέλευση της Πυροσβεστικής.

Όπως συγκεκριμένα τονίστηκε, σε δρόμο πλάτους 7 μέτρων, ακόμη κι αν τα τραπεζοκαθίσματα περιορίζονται στα τρία μέτρα, δεν χωράει να περάσει μεγάλο όχημα καθώς υπάρχουν περβάζια στον πεζόδρομο.

«Δείξαμε τόσο καιρό ότι δεν είμαστε ενάντια στον καταστηματάρχη, αλλά η αυθαιρεσία τελείωσε» είπε ο Αχ.Μπέος προσθέτοντας ότι έχει παράπονα τόσο καιρό από τους καταστηματάρχες και δεν τα λέει. «Υπάρχει ένα όραμα για αυτή την πόλη. Είχαμε βάλει συγκεκριμένη ώρα για να γίνεται ο ανεφοδιασμός των μαγαζιών και δεν τηρείται. Βλέπουμε 5 το απόγευμα να ξεφορτώνει ο άλλος την κάβα και να λέει τι να κάνω; Ξέμεινα. Να σηκωθείτε κοπρίτες 10:30 το πρωί και να προλάβετε και να πάρετε δύο παραπάνω μπουκάλια».

 Επίσης κάλεσε τους καταστηματάρχες να ελέγχουν τους υπαλλήλους που κάνουν delivery, συστήνοντάς τους να μην τρέχουν με τα μηχανάκια μέσα στην πόλη για να προλάβουν να παραδώσουν έναν καφέ. «Σας είχα πει επίσης να φοράμε κάποια μπλουζάκια για την πόλη μας αλλά δεν το κάνατε» ανέφερε.

Τέλος, ορίστηκε ραντεβού για αυτοψία στους πεζόδρομους του κέντρου, για τη Δευτέρα το πρωί, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Αντωνοπούλου.

DSC07586

Περισσότερα Εδω

Related posts