19 Απρίλιος, 2018 23:04

Breaking News

Μαξίμου για το Κυπριακό: «Είμαστε αποφασισμένοι για δίκαιη και βιώσιμη λύση»

Μαξίμου για το Κυπριακό: «Είμαστε αποφασισμένοι για δίκαιη και βιώσιμη λύση»
NANOSΣε non paper για τις συνομιλίες για το Κυπριακό το Μαξίμου αναφέρει τα εξής:

«Η Διάσκεψη της Γενεύης αποτελεί κρίσιμο βήμα στην εθνική προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει και να αξιοποιήσει τη σημαντική δυναμική που έχει δημιουργηθεί για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Στις δικοινοτικές συνομιλίες συντελείται σημαντική πρόοδος παρά τις κρίσιμες διαφορές. Στα θετικά της διάσκεψης η ανταλλαγή χαρτών για πρώτη φορά από το 1974.

Επίσης σημαντική πρόοδο αποτελεί το γεγονός ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό εισέρχονται σε νέα φάση και πλέον μπαίνουν στο τραπέζι τα ζητήματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Εξαιρετικά σημαντικό βήμα αποτελεί το ότι στο πλαίσιο αυτό εκκινούν από τις 18 Ιανουαρίου ουσιαστικές συνομιλίες σε διπλωματικό – τεχνικό επίπεδο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Σε σταθερό συντονισμό και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε και να καταθέτουμε προτάσεις βασισμένες στις αρχές που έχουμε διακηρύξει ως προς τον τομέα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στον οποίο και εμπλεκόμαστε.

Την ίδια στιγμή φοβικές λογικές αλλά και επιθετικές δηλώσεις δεν έχουν θέση στην προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε σταθερά την εξεύρεση κοινού εδάφους στο πλαίσιο των συνομιλιών, προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της η Διάσκεψη της Γενεύης με τη συμμετοχή και του Πρωθυπουργού».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 20:57

Περισσότερα Εδω

Related posts