15 Δεκέμβριος, 2018 04:12

Breaking News

Μάλτα: «Ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία μετά το Brexit είναι η αναταραχή στον τομέα των υπηρεσιών»

Μάλτα: «Ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία μετά το Brexit είναι η αναταραχή στον τομέα των υπηρεσιών»
NANOSΜάλτα: «Ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία μετά το Brexit είναι η αναταραχή στον τομέα των υπηρεσιών»

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία μετά το Brexit είναι η αναταραχή στον τομέα των υπηρεσιών, δήλωσε τη Δευτέρα ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόσεφ Μουσκάτ, εκφράζοντας, ωστόσο, την εκτίμηση ότι το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες θα καταλήξουν σε μια συμφωνία για το θέμα.

Ο Μουσκάτ δήλωσε ότι φοβάται πως η αποχώρηση από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. θα περιορίσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Βρετανίας στις υπηρεσίες, αν και είπε ότι οι προβλέψεις για μαζική έξοδο από το Σίτι του Λονδίνου μετά το Brexit είναι υπερβολικές.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως αναμένει ότι το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες θα βρουν μια λύση για τον τομέα των υπηρεσιών για την εποχή μετά το Brexit.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά από την ευρωπαϊκή πλευρά δεν βλέπω παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά θέματα αρχής, όπως η δικαιοδοσία», δήλωσε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός σε επίσκεψή του στο Λονδίνο. «Νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ μεγάλη, εμφανής και έντονη κόκκινη γραμμή από την ευρωπαϊκή πλευρά», πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 04:24

Περισσότερα εδώ

Related posts