21 Οκτώβριος, 2018 05:10

Breaking News

Κόλλια-Τσαρουχά: Ανοίγουν χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Κόλλια-Τσαρουχά: Ανοίγουν χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
NANOS
Κόλλια-Τσαρουχά: Ανοίγουν χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων στο λιμάνι της ΘεσσαλονίκηςΣε χώρους του λιμανιού Θεσσαλονίκης, που προετοιμάζονται από την Τρίτη, θα φιλοξενηθούν περίπου 400 πρόσφυγες, οι οποίοι θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Καβάλας με λεωφορεία, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, οι πρόσφυγες ταξιδεύουν με το πλοίο της γραμμής (Μύκονος), το οποίο θα καταπλεύσει στην Καβάλα. Πρόκειται για ταυτοποιημένους Σύρους και Ιρακινούς.

Η κα Κόλλια-Τσαρουχά, ερωτηθείσα πόσο καιρό θα μείνουν στο λιμάνι, είπε ότι όλα είναι ρευστά, επισημαίνοντας πως αυτό που προέχει είναι να εξυπηρετηθούν και να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί.

«Δεν μπορώ εγώ να προκαταβάλω κάτι. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχτούμε, προφανώς δεν είναι έτοιμο το λιμάνι για μόνιμη εγκατάσταση, ωστόσο βλέπετε και καταλαβαίνετε τις συνθήκες. Επομένως, ό,τι και να πούμε σήμερα, μπορεί να αλλάξει» τόνισε η υφυπουργός, η οποία έχει τον συντονιστικό ρόλο για το προσφυγικό στην περιοχή ευθύνης της.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 10:44

Περισσότερα Εδω

Related posts