16 Οκτώβριος, 2018 17:10

Breaking News

Κρήτη: 60 μετανάστες στην ακτή – Συναγερμός στις λιμενικές αρχές

Κρήτη: 60 μετανάστες στην ακτή – Συναγερμός στις λιμενικές αρχές
NANOSΣυναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στις λιμενικές αρχές της Κρήτης καθώς στην Κάτω Ζάκρο αποβιβάστηκαν περίπου 60 μετανάστες από πλοιάριο που πλησίασε την ακτή.

Αμέσως έσπευσαν άνδρες του λιμεναρχείου Σητείας με το πλωτό σκάφος και εντόπισαν τους μετανάστες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκαν με πούλμαν στη Σητεία όπου ο Δήμος θα τους φιλοξενήσει σε ειδικό χώρο για το βράδυ.

Αύριο Δευτέρα θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα γίνει η ταυτοποίηση των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.Οι λιμενικοί διεξάγουν έρευνα για να συλλάβουν και τους διακινητές ενώ εθελοντικές ομάδες και ο ερυθρός σταυρός έχει σπεύσει για να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που οι διακινητές προσεγγίζουν την Κρήτη για να αφήσουν μετανάστες.Πριν από λίγες ημέρες στην Παλαιόχωρα Χανίων είχε εντοπιστεί άλλο ένα σκάφος ενώ σήμερα πνίγηκαν στην Αττάλεια της Τουρκίας και ανοιχτά της Τυνησίας πολλοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή: ekriti.gr


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, 22:26

Περισσότερα Εδώ

Related posts