18 Ιούλιος, 2018 21:07

Breaking News

ΚΚΕ: Ακατάλληλος για παραμονή και διαβίωση ανθρώπων ο καταυλισμός προσφύγων στο Αερινό

ΚΚΕ: Ακατάλληλος για παραμονή και διαβίωση ανθρώπων ο καταυλισμός προσφύγων στο Αερινό
NANOS

Τις θέσεις τους για το προσφυγικό παρουσίασαν στελέχη του ΚΚΕ στο Βόλο κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, μία ημέρα μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν χθες στον καταυλισμό προσφύγων του Αερινού, τον οποίο χαρακτήρισαν τελείως ακατάλληλο για παραμονή και διαβίωση ανθρώπων και μικρών παιδιών.  Η συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον Γιώργο Λούμα, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας και τον Απόστολο Νάνο, δημοτικό σύμβουλο Βόλου.

Τα στελέχη του KKE καταδίκασαν καταρχάς τις δολοφονικές ενέργειες στις Βρυξέλλες και τόνισαν ότι τέτοιες ενέργειες μεγαλώνουν τους κινδύνους ανάπτυξης της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, της εξίσωσης εκατομμυρίων ανθρώπων με τους δολοφόνους.
Όπως είπαν, «τις τελευταίες μέρες και τα όσα διαδραματίζονται τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και απ΄ άκρη σε άκρη σε ολόκληρη τη χώρα επιβεβαιώνουν και ενισχύουν τις αρχικές ανησυχίες μας για το Προσφυγικό ζήτημα. Η χθεσινή επίσκεψη μας στο χώρο του Αερινού συμπληρώνει αυτή την εικόνα, πολύ περισσότερο μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα, που οδηγεί σε μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας».

Λούμας-Νάνος
Χαρακτήρισαν τη Σύνοδο ως ένα «άθλιο παζάρι» ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, ενώ επέκριναν την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το γεγονός ότι έσπευσε, όπως είπαν, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής να χαρακτηρίσει την απόφαση «επιτυχία» και «νίκη με αστερίσκους».
Σε ό,τι αφορά τους ίδιους τους πρόσφυγες – μετανάστες, τα στελέχη του ΚΚΕ υπογράμμισαν ως κορυφαίας σημασίας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και των φορέων, ενώ παράλληλα κατηγόρησαν για ανεπάρκεια την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να στηρίζεται σε δομές έξω από τις κρατικές δομές που πρέπει και να αξιοποιηθούν και να ενισχυθούν άμεσα.
«Είχαμε δηλώσει εξαρχής την αντίθεση μας στην εμπλοκή ΜΚΟ και μάλιστα «αγνώστου» προέλευσης και ταυτότητας που λειτουργούν υπεράνω οποιασδήποτε κρατικής υπηρεσίας, με τη βούλα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΗΕ. Το περιστατικό της Ειδομένης είναι χαρακτηριστικό».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η Σύνοδος της περασμένης Παρασκευής ουσιαστικά επικύρωσε τον εγκλωβισμό για άγνωστο χρονικό διάστημα των προσφύγων και των μεταναστών που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας και άλλων που θα έρθουν. Το ΚΚΕ ζητά να εξασφαλιστεί άμεσα η μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αλλά με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, σίτισης, περίθαλψης, παράλληλα, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να οδηγηθούν στο δρόμο τελικού προορισμού τους.

Αλλά έως ότου γίνει αυτό, όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη, έστω για τις επόμενες μέρες, χρειάζεται να καλυφτούν σοβαρότατες ελλείψεις και ανεπάρκειες αυτού του χώρου, στο Αερινό, κάτι που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της 111 Πτέρυγας Μάχης, άλλους εργαζόμενους και φορείς, δεν καλύπτεται από την αλληλεγγύη που έτσι κι αλλιώς δυναμώνει.
• Υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερο εξοπλισμό (μεγαλύτερες σκηνές, ράντζα – κρεβάτια, σλίπινγκ μπάγκς κ.λ.π.).
• Να τοποθετηθούν κάποια μεγάλα αντίσκηνα (ως υπόστεγα) για την καθημερινή τους ενασχόληση, για να προφυλάσσονται από τον ήλιο και τη βροχή.
• Επίσης, για να λειτουργούν ως πρόχειρες τραπεζαρίες, με παράλληλη τοποθέτηση τραπεζιών, πάγκων, καρεκλών.
• Να δοθεί η δυνατότητα σε μητέρες να ζεσταίνουν λίγο γάλα για τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει υποδομή μιας πρόχειρης κουζίνας , κάποιες οικοσκευές, 1-2 ψυγεία.
• Να στηθεί ένα Ιατρείο και να παραμένει ολόκληρο τον 24ωρο μονάδα επειγόντων περιστατικών.

Περισσότερα Εδω

Related posts