15 Αύγουστος, 2018 01:08

Breaking News

Καταδικάστηκε στις ΗΠΑ βαρόνος ναρκωτικών που έστελνε κοκαΐνη και στην Ελλάδα

Καταδικάστηκε στις ΗΠΑ βαρόνος ναρκωτικών που έστελνε κοκαΐνη και στην Ελλάδα
NANOSΧρήστος Μαζάνης 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Κολομβιανός βαρόνος ναρκωτικών Jairo Humberto Carmona Giraldo, γνωστός με το ψευδώνυμο «Mono», καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι. Η κατηγορία που αντιμετώπισε ήταν διανομή και διακίνηση κοκαΐνης στο έδαφος των ΗΠΑ.

Ο Carmona αν και δεν θεωρείται από τους μεγαλύτερους βαρόνους συμμετείχε στην εμπορία ναρκωτικών για τουλάχιστον 30 χρόνια. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συνελήφθη στη Μπογκοτά μαζί με 13 άλλους εμπόρους ναρκωτικών και κατηγορήθηκαν για την παραγωγή και διανομή κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία.

Jairo Humberto Carmona Giraldo

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στο Περού, φόρτωναν τα ναρκωτικά σε αεροπλάνα στην Κολομβία και στη συνέχεια τα φορτία αποστέλλονταν σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Ελλάδα, η Κροατία και η Κίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Εl Tiempo.

Ο «Mono» κατάφερε να βγει από τη φυλακή έπειτα από σύλληψή του και από τότε αποφάσισε να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

Ωστόσο οι κολομβιανές αρχές τον συνέλαβαν τον Μάιο του 2016, διότι υπήρχε αίτημα έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε εκδοθεί στις αρχές του 2017 και έναν χρόνο αργότερα ομολόγησε την ενοχή του στη δίκη του ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Φλόριντα. Όπως αποκάλυψε έγιναν πολλές αποστολές κοκαΐνης προς την Κεντρική Αμερική και τη Δομινικανή Δημοκρατία, με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ. Η κόκα διανεμήθηκε σε ιδιωτικά αεροπλάνα, σύμφωνα με την κατηγορία εναντίον του.

Παρόλο που αντιμετώπιζε ποινή μέχρι την ισόβια φυλάκιση, καταδικάστηκε στις 16 Απριλίου σε 128 μήνες φυλάκισης.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 18:41

Περισσότερα εδώ

Related posts