18 Ιούλιος, 2018 18:07

Breaking News

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση της 1ης Απριλίου

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση της 1ης Απριλίου
NANOS


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

(φωτό αρχείου)

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την Ε.Ε και το μεγάλο κεφάλαιο, ετοιμάζονται να σαρώσουν ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, με το αντιασφαλιστικό Ν/Σ που φέρνουν στη Βουλή για ψήφιση.

-Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη για όλους και για μειωμένη στα 62 έτη με μεγάλες περικοπές για κάθε πρόωρη, με βάση το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Για τους νέους, τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, η σύνταξη θα είναι άπιαστο όνειρο.

-Στο τελικό Ν/Σ είναι πιθανόν να προβλέπεται αύξηση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθείς από τις 4.500 σε 6.000.

-Μειώνουν την κατώτερη σύνταξη από 486 στα 384 ευρώ και επιβάλουν την αναλογική σύνταξη φτώχειας για την οποία θα υπολογίζεται με χαμηλούς συντελεστές για κάθε χρόνο ασφάλισης και για όλο τον εργάσιμο βίο και όχι στα 5 καλύτερα χρόνια.

-Μειώνουν δραστικά όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων, όσο και αυτών που θα βγούν από δω και πέρα. Μεγάλη σφαγή ετοιμάζουν και στις αναπηρικές συντάξεις.

-Μειώνουν δραστικά το ΕΚΑΣ που θα έχει ζωή για ακόμα 3 χρόνια, αφού το 2019 προβλέπεται η κατάργησή του σε όλους.

-Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, ενώ τις εργοδοτικές κατά 1% όταν πριν λίγα χρόνια τις μείωσαν 3%.

-Προωθούν ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους (μισθωτούς, αγρότες, ΕΒΕ, ελευθεροεπαγγελματίες), με εξίσωση προς τα κάτω όλων των συντάξεων και παροχών.

Ο στόχος τους είναι μειώνοντας τις συντάξεις, τις ασφαλιστικές παροχές, αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με το πετσόκομμα των μισθών, και εργασιακών δικαιωμάτων, να κάνουν «φτηνότερο» το σύστημα της ασφάλισης για το κεφάλαιο, που το θεωρεί κόστος, αλλά και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματική δράση του στην ασφάλιση και στην υγεία για νέα κέρδη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΧΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

Απέναντι στο αντιασφαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να απαντήσουμε αποφασιστικά, με την συμμετοχή μας στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΕΚΝΛ, την Παρασκευή 1 Απρίλη, 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία και με νέα 48ωρη πανεργατική απεργία, όταν το φέρει στη Βουλή.

Να διεκδικήσουμε:

-Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό Ν/Σ και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν την τελευταία 25ετία.

-Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την ασφάλιση και την υγεία.

-Αναπλήρωση όλων των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και των άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009, επαναφορά του ΕΚΑΣ στους ασφαλισμένους κάτω των 65 ετών.

-Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της προσωρινής και εκ περιτροπής εργασίας.

-Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες (στο 80% του κατώτερου μισθού των 751 ευρώ που διεκδικούμε)

-Αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που καταληστεύθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά.

-Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 έτη για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ). Να μειωθεί ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης για συνταξιοδότηση στα 4.050 ένσημα, να επανέλθουν τα όρια ηλικίας για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά και η πλήρης συνταξιοδότηση με 35ετία, 37ετία χωρίς όριο ηλικίας, με 9.000 ένσημα, κάθε εργαζόμενος να μπορεί να συνταξιοδοτείται ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

-Για όσους δεν συμπληρώνουν τον ελάχιστο χρόνο συνταξιοδότησης να καθιερωθεί ο θεσμός της «κοινωνικής σύνταξης». Αυτή πρέπει να στηρίζεται σε κρατικούς πόρους και τον κρατικό προϋπολογισμό, να δίνεται από κρατικό φορέα.

-Τα έξοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης να καλύπτονται απ’ το κράτος και τους καπιταλιστές. Πλήρη, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων, Κ.Υ, προνοιακών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη εγγύηση των συντάξεων και παροχών απ’ το κράτος».

Περισσότερα Εδω

Related posts