12 Δεκέμβριος, 2018 14:12

Breaking News

Ιταλία-Ματτέο Σαλβίνι: «Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν τις εκλογές»

Ιταλία-Ματτέο Σαλβίνι: «Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν τις εκλογές»
NANOSΙταλία-Ματτέο Σαλβίνι: «Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν τις εκλογές»

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στις μελλοντικές, πιθανές πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας στους ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ιταλία. «Πρέπει να είμαστε πιστοί στην εντολή δώδεκα εκατομμυρίων Ιταλών που διάλεξαν την κεντροδεξιά, και έξι εκατομμυρίων που εμπιστεύθηκαν τη Λέγκα. Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν τις εκλογές», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Παράλληλα, τόνισε ότι «το πρόγραμμα της κεντροδεξιάς μπορεί να εμπλουτισθεί, να υπάρξουν κάποιες νέες συμβολές, αλλά δεν μπορεί να ανατραπεί». Ο επικεφαλής της Λέγκα κατέστησε σαφές, επίσης, ότι «δεν είναι διατεθειμένος να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση πάση θυσία, για να αναλάβει κάποιο υπουργείο για λίγους μήνες».

Αναφερόμενος, πάντα, στη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ο Ματτέο Σαλβίνι είπε στους ξένους δημοσιογράφους ότι «η κεντροδεξιά θα πάει στο προεδρικό μέγαρο για τις διαβουλεύσεις με μια ενιαία πρόταση». Και κατέληξε τονίζοντας ότι «αν κάποιοι θελήσουν να προσεγγίσουν την πρόταση αυτή, η αξιολόγηση θα γίνει από όλη την κεντροδεξιά παράταξη».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές πρόκειται, δηλαδή, για ένα έμμεσο «άνοιγμα» προς το κίνημα Πέντε Αστέρων, για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία. Προς το παρόν, όμως, το κίνημα με υποψήφιο πρωθυπουργό τον Λουίτζι Ντι Μάιο δείχνει να προτιμά να καταβάλει προσπάθειες με στόχο τον εντοπισμό κοινών προγραμματικών σημείων με την κεντροαριστερά και όχι με την συντηρητική συμμαχία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 18:18

Περισσότερα εδώ

Related posts