11 Δεκέμβριος, 2018 22:12

Breaking News

Ισραηλινό χτύπημα στο Χαλέπι

Ισραηλινό χτύπημα στο Χαλέπι
NANOSΙσραηλινό χτύπημα στο Χαλέπι

Ένα 24ωρο μετά τον βομβαρδισμό τριών στόχων στη Συρία από τις δυτικές δυνάμεις, το Ισραήλ φαίνεται πως βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει στοχευμένα τους «εχθρούς» του, αυτή τη φορά στη βόρεια Συρία και κάτω από τη μύτη, στην κυριολεξία, των Ρώσων, και της βάσης τους στη Λαττάκεια, δίπλα από τον θύλακα του Αφρίν και μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη ζώνη ελέγχου των Αμερικάνων.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου στο όρος Azzan, λίγο έξω από το Χαλέπι, πόλη υπό την κυριαρχία του Άσαντ εδώ και πολλούς μήνες μετά την εκδίωξη των ανταρτών έπειτα από πολύχρονες μάχες, ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη.

Επρόκειτο για την ανατίναξη μεγάλης αποθήκης όπλων και πυρομαχικών –μιας από τις μεγαλύτερες της χώρας- που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, οι Ιρανοί σύμμαχοι δηλαδή του Άσαντ.

Το σημείο της έκρηξης, από δορυφόρο

Οι πληροφορίες για τις λεπτομέρειες του χτυπήματος είναι συγκεχυμένες, με τη Χεζμπολάχ και τον Άσαντ να κάνουν λόγο για… ελεγχόμενη έκρηξη, μάρτυρες όμως και αραβικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα –περισσότερα από 20, καθώς και τραυματίες- ενώ πριν από την έκρηξη ακούστηκε ο ήχος μαχητικών αεροπλάνων… Εκτιμούν δε ότι πρόκειται για ισραηλινά βομβαρδιστικά.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιδρομής από δύο ισραηλινά F-15 προ δύο εβδομάδων, σε βάση ηλεκτρονικού πολέμου στη Νότια Συρία των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και των Χεζμπολάχ του Λιβάνου, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Μάθετε περισσότερα για την επίθεση εδώ:

Η συγκεκριμένη επιδρομή είχε προκαλέσει μάλιστα την οργή της Μόσχας και την άμεση παρέμβαση του Πούτιν, ο οποίος είχε μια «ταραγμένη» τηλεφωνική συνομιλία με τον ισραηλινό πρόεδρο Νετανιάχου για αυτό το θέμα, ζητώντας του να απέχει από οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, την ακεραιότητα της οποίας θα πρέπει να σέβεται. Ο Νετανιάχου απάντησε ότι οφείλει να αποτρέψει την εγκαθίδρυση εχθρικών για τη χώρα του δυνάμεων στη χώρα…

Φωτογραφία στον απόηχο του συγκεκριμένου χτυπήματος: Ιρανοί στρατιώτες παρατεταγμένοι μπροστά από τον 5χρονο γιο συναδέλφου τους, που «δεν μπόρεσαν να προστατέψουν» στο συγκεκριμένο ισραηλινό χτύπημα:

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 13:22

Περισσότερα εδώ

Related posts